Tăriceanu: "Suntem într-o situaţie de război cu adversarii noştri politici"

Călin Popescu Tăriceanu
Inquam Photos / George Călin

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus miercuri, la Şcoala de Vară a femeilor din acest partid, că se află într-o situaţie de război cu adverarii politici, care au folosit mijloacele nelegale şi imorale în lupta politică.

El a spus că şi membrii ALDE trebuie să fie mobilizaţi pentru un război, dar unul care este moral şi legal, potrivit News.ro.

Tăriceanu a adăugat că trebuie să se revină la căutarea de consens, dar, "până scena se curăţă de cretini şi de demenţi, trebuie să luptăm cu armele pe care nu aş fi vrut să le folosim".

Tăriceanu a fost prezent la Şcoala de Vară a Femeilor din ALDE, care are loc în staţiunea Mamaia, şi a discutat despre protocoalele secrete dintre SRI şi PICCJ.

"Problema serioasă pe care noi suntem astăzi chemaţi să o discutăm, în contextul ultimelor revelaţii publice despre existenţa protocoalelor secrete între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ridică serioase semne de întrebare cu privire la respectarea, în fond, a drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului, respectarea unui alt principiu al independenţei justiţiei, toate aceste revelaţii spuneam pun sub un mare semn de întrebare dacă în România, atunci când vorbim de stat de drept, vorbim într-adevăr de stat de drept şi nu de o parodie de stat de drept, dacă vorbim despre o adevărată şi autentică independenţă a justiţiei şi aici mă refer, în primul rând, la judecători şi la procurori, pentru că şi procurorii trebuie să se preocupe de independenţă”, a afirmat Tăriceanu.

Citește și
Calin Popescu Tariceanu
Tăriceanu, despre evaluarea procurorului general: "Infiltrarea statului paralel în justiţie e de netolerat"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

El a spus că protocoalele arată că justiţia era controlată cu mijloace secrete şi că astfel în ultimii ani au căzut victime nevinovate oameni care acum sunt în închisoare sau au avut condamnări cu suspendare.

"Dar protocoalele ne arată, de fapt, altceva. Ne arată că justiţia era controlată cu mijloace secrete, vorbeam de mijloace oculte cu ceva timp în urmă, acum nu mai vorbesc de mijloace oculte că ele au ieşit la suprafaţă. V

edem că probabil în justiţia din România în ultimii ani au căzut victime nevinovate ale acestor înţelegeri secrete oameni care probabil astăzi sunt condamnaţi, unii fac cu executare, adică sunt în închisori, alţii poate au primit numai condamnare cu suspendare, dar în fond carierele lor profesionale, viaţa lor, demnitatea lor au fost practic distruse. Şi cred că este obligaţia noastră ca partid liberal, prima noastră obligaţie este aceasta.

Nu putem să vorbim de o ţară prosperă fără libertăţi.

Eu nu cred în prosperitate într-o ţară care este controlată de servicii secrete, într-o ţară care îndeplineşte într-o formă sau alta caracteristicile unei dictaturi a unei minorităţi, eu cred în democraţie”, a menţionat Tăriceanu.

El crede că ALDE se află într-o situaţie de război cu adversarii politici şi atunci şi membrii partidului trebuie să se mobilizeze pentru un război, dar unul moral şi legal.

"În România sunt structuri paralele de putere care au acaparat puterea, care au luat decizii de eliminare a adversarilor politice prin mijloace nelegale, nedemocratice, neconstituţionale şi atunci vreau să vă spun ceva, suntem într-o situaţie normală? Nu. Dincole de faptul de a fi într-o situaţie extrem de gravă, de încălcare a Constituţiei şi a legilor, suntem într-o situaţie de război.

Suntem într-o situaţie de război cu adversarii noştri politici care au folosit toate mijloacele nelegale şi imorale în lupta politică. Mai e o vorbă pe care o ştiţi, la război ca la război. Dacă ei vor război, atunci eu vă spun ceva, trebuie să fim mobilizaţi şi noi pentru un război, dar un război care este moral şi legal.

Prin urmare, la ceea ce fac adversarii noştri cu armele nelegale, cu armele imorale le răspundem tot cu un război. Nu trebuie tolerate aceste atitudini sub nicio formă", a susţinut liderul ALDE.

El consideră că trebuie revenit la normalitate, la căutarea de consens, dar acest lucru nu se poate face atâta timp cât opoziţia face plângere penală premierului pentru înaltă trădare, precizând că aceasta este o premieră pentru lumea democratică.

"Trebuie să revenim la normalitate, la căutarea de consens, mai ales că suntem în anul celebrării României Mari. Acest mesaj aş vrea să fie bine înţeles, trebuie să revenim la normalitate. Dar nu o să putem reveni la normalitate atât cât opoziţia se comportă, nu aş vrea să folosesc un epitet, dar o să mă înţelegeţi.

În momentul în care opoziţia consideră că trebuie să facă plângere penală pentru înaltă trădare împotriva primului ministru şi înregistrăm o premieră absolută în lumea democratică, nu numai europeană, atunci ne dăm seama că trebuie, până scena se curăţă de cretini şi de demenţi, trebuie să luptăm cu armele pe care nu aş fi vrut să le folosim, dar trebuie să le folosim", a mai spus Tăriceanu, la Şcoala de Vară a Femeilor din ALDE.

El le-a spus celor prezenţi că este nevoie de o mobilizare făcă precedent pentru alegerile de anul viitor şi că va conta foarte mult pe contribuţia membrilor ALDE în campania electorală.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Tăriceanu, despre suspendarea lui Iohannis: ”Există numeroși membri din PSD care au rezerve”
Tăriceanu, despre suspendarea lui Iohannis: ”Există numeroși membri din PSD care au rezerve”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți că nu susține o tentativă de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, afirmând că nici UDMR nu susține acest demers.

Tăriceanu, despre evaluarea procurorului general:
Tăriceanu, despre evaluarea procurorului general: "Infiltrarea statului paralel în justiţie e de netolerat"

Preşedintele Senatului susţine demersul ministrului Justiţiei, care a anunţat că începe evaluarea procurorului general Augustin Lazăr.

Recomandări
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

Alexandru Rafila, a declarat joi, în contextul acuzaţiilor care i se aduc medicului Cătălin Cîrstoiu, că ar trebui făcută o declaraţie pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituţiile publice, că nu direcţionează pacienţi la privat.

Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE
Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca şi (România) efectuează astăzi percheziţii în mai multe locaţii.

Românii blocați în Dubai din cauza inundațiilor, supărați pe autoritățile române: Niciun receptor ridicat, nu au făcut nimic
Românii blocați în Dubai din cauza inundațiilor, supărați pe autoritățile române: Niciun receptor ridicat, nu au făcut nimic

236 de români blocați de aproape două zile pe Aerportul din Dubai lovit crunt de inundații au revenit joi dimineață în țară.