Tăriceanu: Sesiune extraordinară a Parlamentului în perioada 1-5 iulie

tariceanu
Getty

Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară în perioada 1-5 iulie, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

 

"Am luat decizia convocării unei sesiuni extraordinare săptămâna viitoare, 1-5 iulie, unde vom discuta despre numirile la Consiliul Fiscal, la BNR.

De asemenea, în această săptămână, pentru că este vorba de instituţii aflate în subordinea Parlamentului, este numirea pe locul vacant de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi la Avocatul Poporului, unde termenul de depunere a candidaturilor este marţi, 25 iunie, iar votul în plen urmează să fie dat pe 26 iunie", a informat Tăriceanu, luni, după şedinţa Birourilor permanente reunite, adăugând că a fost stabilit şi calendarul sesiunii.

 

Citește și
vot
Parlamentarii PSD au recunoscut că nu s-au gândit până acum la votul electronic
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Totodată, în sesiunea extraordinară, plenul Parlamentului va dezbate şi vota propunerea legislativă avansată de Comisia specială parlamentară pentru reglementarea votului din diaspora şi vor fi analizate propunerile de modificare a Constituţiei, astfel încât să fie transpuse şi incluse în Legea fundamentală chestiuni legate de întrebările de la referendumul din 26 mai.

El a explicat că pentru sesiunea extraordinară sunt două subiecte foarte importante de ordin politic.

"Prima este legată de intenţia noastră de a dezbate şi vota propunerile legislative de modificare a legislaţiei de Cod electoral, pentru a facilita votul românilor din străinătate. Comisa specială comună va lucra în această săptămână în acest sens şi va veni cu propunerile pentru plenul comun din sesiunea extroardinară. Am convenit ca săptămâna viitoare să discutăm propunerile de modificare a Constituţiei, pentru a include soluţiile la întrebările de la referendum. Acest lucru se va face la Senat - Comisia juridică şi Comisia pentru constituţionalitate - şi la Camera Deputaţilor - Comisia juridică. De aceea este nevoie de declanşarea procedurii de modificare a Constituţiei. Aceasta se poate face în mai multe feluri. O variantă este ca preşedintele să solicite la sesizarea Guvernului, dar vom recurge la o formulă mult mai eficientă. Această propunere va fi semnată de o serie de parlamentari care doresc să îţi asume această iniţiativă", a adăugat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Senatului a menţionat că în această săptămână, ultima din sesiunea ordinară, va fi declanşată procedura de vacantare şi de numire la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Comisie parlamentară de anchetă pentru acuzaţiile de fraudă la alegerile europarlamentare
Comisie parlamentară de anchetă pentru acuzaţiile de fraudă la alegerile europarlamentare

Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat luni că într-o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare ale PSD şi ALDE a propus constituirea unei comisii de anchetă pentru a analiza acuzaţiile de fraudă la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Parlamentarii PSD au recunoscut că nu s-au gândit până acum la votul electronic
Parlamentarii PSD au recunoscut că nu s-au gândit până acum la votul electronic

România ar putea testa votul electronic pe internet anul viitor la alegerile locale şi parlamentare.

Românii din străinătate ar putea avea la dispoziție două zile pentru vot. Ce spun parlamentarii
Românii din străinătate ar putea avea la dispoziție două zile pentru vot. Ce spun parlamentarii

Românii din diaspora ar putea vota timp de două zile la următoarele alegeri. Aceasta este soluția pe care o susțin parlamentarii din comisia care ar trebuie să modifice codul electoral pentru eliminarea cozilor imense de la secțiile din străinătate. 

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.