Tăriceanu, despre redefinirea abuzului în serviciu: „Să nu permită interpretări şi abuzuri”

03-04-2018 18:34


Calin Popescu Tariceanu

Șeful Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că este necesar ca în Codul Penal să existe o formulare exactă a abuzului în serviciu, care „să nu permită interpretări și abuzuri”.

 Astfel, Tăriceanu a afirmat că definirea abuzului în serviciu va face obiectul dezbaterilor în Comisia specială care funcționează la Parlament, conform Agerpres.

„Eu am primit o serie de reacţii, de păreri, de care probabil cei din comisie vor ţine cont pentru că le voi transmite aceste puncte de vedere, dar nu ştiu să vă spun care va fi forma finală. Sper ca acest abuz în serviciu, care creează numeroase probleme pentru cei care lucrează în administraţie, să fie reglementat într-un mod echilibrat şi care să ţină seama de cele mai bune practici europene”, a spus el.

Șeful Senatului a continuat precizând că nu știe „dacă se va alege o soluţie cu prag.”

„Nu e vorba de redefinirea conceptului, cu toate că în alte alte ţări, în Franţa, dar şi alte ţări, mi se pare că în Germania, nu există abuz în serviciu. Cred că trebuie o formulare mult mai precisă, exactă, bine definită, care să nu permită interpretări şi abuzuri",mai spus Tăriceanu.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO