Tăriceanu: ”Cei care critică guvernarea să nu uite că România are cea mai înaltă creştere economică din Europa”

calin popescu tariceanu
Inquam

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că aceia care critică guvernarea din punct de vedere economic nu trebuie să uite că România are "cea mai înaltă creştere economică" din Europa.

Călin Popescu Tăriceanu a transmis, sâmbătă, un mesaj video participanţilor la Conferinţa Teritorială a ALDE Olt, în cadrul căreia a fost aleasă noua conducere a formaţiunii.

Cei care critică din punct de vedere economic guvernarea nu trebuie să uite un lucru esenţial - că România are cea mai înaltă creştere economică din toată Europa. Dacă guvernarea din punct de vedere economic ar fi fost greşită, atunci fiţi convinşi că nu am fi putut să realizăm această cifră impresionantă. Dar, sigur, că guvernarea nu înseamnă obţinerea unei creşteri economice numai de dragul cifrelor, ea trebuie să se reflecte în ceea ce spun eu mereu, buzunarul cetăţeanului. Acesta este motivul pentru care, împreună cu partenerii noştri de guvernare, am hotărât o serie de măsuri de majorare a salariilor în sectorul public, salariile minime au fost majorate, salariile din educaţie, salariile din sănătate, salariile din justiţie şi multe alte sectoare, aşa cum este firesc pentru că toţi ne dorim să trăim cât mai aproape de ceea ce este media europeană”, a transmis Tăriceanu.

El a mai susţinut că, potrivit sondajelor de opinie, ALDE a ajuns la 14-15 la sută, fiind al treilea partid din ţară, dar că îşi doreşte ca la alegerile de anul viitor să fie a doua forţă politică din România. “Vreau ca la viitoarele alegeri care sunt anul viitor ALDE să ajungă să fie a doua forţă politică a ţării. Şi cred că şansele sunt de partea celor care sunt ambiţioşi, care-şi doresc acest lucru şi avem şi un context favorabil care e dat de performanţa extrem de slabă a PNL, partid care a ajuns să fie partidul celor care susţin instituţiile represive ale statului”, a mai transmis liderul ALDE.

Tăriceanu a atras atenţia că mulţi dintre membrii ALDE arată o aplecare spre partea administrativă a guvernării, iar unii dintre ei "parcă au uitat că trebuie să facă politică".

Citește și
Calin Popescu Tariceanu
Tăriceanu, despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale: ”Prea devreme”

La evenimentul de la Olt a participat, alături de alţi membri din conducerea naţională a partidului şi europarlamentarul Norica Nicolai, care în cadrul intervenţiei sale a cerut demisia preşedintelui Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, pentru modul în care "l-a chemat la ordin, într-un mod radical” şi stalinist” pe directorul Televiziunii Române.

Chiar zilele trecute ascultam o voce a unui lider din Olt, a lui Gigel Ştirbu, care dovedeşte în ce major derapaj radical şi stalinist a ajuns PNL. Să chemi la ordin un director de televiziune pentru că a permis difuzarea unui interviu şi să o faci de maniera de care domnul Ştirbu, preşedinte al Comisiei de cultură din Parlament, a făcut-o. Maniera în care a făcut-o poate fi a unui fost comisar sovietic, dar domnul Ştirbu pretinde că este un lider liberal autentic. Acest lucru nu face decât să-l oblige pe domnul Ştirbu la o demisie de onoare, pe care i-o cer astăzi la Olt, din funcţia de preşedinte al Comisiei de cultură”, a susţinut Norica Nicolai.

Filiala judeţeană Olt a partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi-a desemnat sâmbătă conducerea în cadrul Conferinţei Teritoriale desfăşurată la Slatina, evenimentul având loc în prezenţa a peste 400 de delegaţi ai ALDE Olt. În urma votului exprimat de către delegaţii prezenţi la Conferinţa Teritorială de Alegeri ALDE Olt, preşedinte a fost desemnat deputatul Mihai Niţă.

Citește și...
Tăriceanu ar fi primit ”cadou” o vacanță în Turcia de la fostul șef ASF. Denunțul ajuns la procurori
Tăriceanu ar fi primit ”cadou” o vacanță în Turcia de la fostul șef ASF. Denunțul ajuns la procurori

Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în stat, riscă noi probleme penale. Parchetul General a preluat de la DNA un dosar în care se fac cercetări pentru fals în declaraţii.

Tăriceanu, despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale: ”Prea devreme”
Tăriceanu, despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale: ”Prea devreme”

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, luni, dacă ar putea fi candidatul partidului său la Preşedinţie, el răspunzând că e mult prea devreme pentru a se lua o astfel de decizie.

Tăriceanu, despre suspendarea preşedintelui:
Tăriceanu, despre suspendarea preşedintelui: "Posibilitatea teoretic există oricând"

Şeful Senatului şi al ALDE lasă deschisă posibilitatea de a cere suspendarea lui Klaus Iohannis dacă acesta refuză să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi.

Recomandări
Explozie în apropiere de oraşul ucrainean Dnipro. Douăzeci de persoane au fost rănite şi altele prinse sub dărâmături
Explozie în apropiere de oraşul ucrainean Dnipro. Douăzeci de persoane au fost rănite şi altele prinse sub dărâmături

O explozie puternică, produsă în apropiere de orașul ucrainean Dnipro, a afectat o clădire de locuinţe cu două etaje. Douăzeci de persoane, între care cinci copii, au fost rănite. De asemenea, alți oameni au fost prinși sub dărâmături.

„Vinovații vor primi cele mai dure pedepse”. Premierul Modi amenință după catastrofa feroviară din India
„Vinovații vor primi cele mai dure pedepse”. Premierul Modi amenință după catastrofa feroviară din India

Anchetă de proporții în India, după cea mai mare catastrofă feroviară a ultimelor decenii produsă în această țară.

Incendiu la un hotel-restaurant din Mândra, județul Brașov. Persoanele aflate în interior s-au autoevacuat
Incendiu la un hotel-restaurant din Mândra, județul Brașov. Persoanele aflate în interior s-au autoevacuat

Un incendiu a cuprins, sâmbătă seară, acoperişul unui hotel-restaurant din localitatea Mândra, judeţul Braşov, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale. Persoanele care se aflau în clădire au reuşit să iasă.