Tăriceanu, atac fără precedent la adresa lui Iohannis. Declarații despre şefii ICCJ, CSM şi procurorul general

Calin Popescu Tariceanu

Atac al lui Tăriceanu la adesa şefilor ICCJ, CSM şi a procurorului general: S-au transformat în partizanii Noii Securităţi marca Coldea-Maior, ai statului paralel şi ai uzurpării puterii politice legitimate la alegeri

Călin Popescu Tăriceanu spune că atât el, ca preşedinte al Senatului, cât şi ALDE vor face uz de toate mijloacele constituţionale pentru ca România să redevină un stat de drept, inclusiv prin adoptarea în această sesiune parlamentară a proiectelor legilor Justiţiei, "pentru a accelera demantelarea statului paralel, pentru ca grozăviile puse în operă de indivizii care au format statul paralel să nu se mai repete şi pentru ca toţi cei care participă la înfăptuirea actului de Justiţie să răspundă atunci când comit abuzuri".


El lansează noi acuzaţii la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, dar îi atacă şi pe şefii ICCJ, CSM şi pe procurorul general Augustin Lazăr, susţinând că "s-au transformat în partizanii Noii Securităţi marca Coldea-Maior, ai statului paralel şi ai uzurpării puterii politice legitimate la alegeri", relatează news.ro.

"Vreau să subliniez că pe noi nu ne interesează persoane sau numele celor care doresc menţinerea situaţiei generale de netolerat create de „statul paralel” şi a dependenţei Justiţiei faţă de un grup ilegitim, a cărui componenţă a devenit notorie după dezvăluirile din comisiile parlamentare abilitate. Pe noi ne interesează modificarea legilor Justiţiei pentru a accelera demantelarea „statului paralel”, pentru ca grozăviile puse în operă de indivizii care au format „statul paralel” să nu se mai repete şi pentru ca toţi cei care participă la înfăptuirea actului de justiţie", susţine Tăriceanu într-un comunicat de presă transmis duminică.

Preşedintele Senatului spune că propunerile coaliţiei parlamentare pentru modificările la legile Justiţiei generează un tip de război întâlnit de regulă în regimurile dictatoriale, gen "republica procurorilor”.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

"De o parte, sunt forţele care militează pentru un stat de drept şi pentru respectarea drepturilor omului, iar de cealaltă parte se află indivizii pentru care menţinerea controlului asupra Justiţiei este vitală, iar dispariţia „statului paralel” echivalează cu propria lor dispariţie din viaţa publică şi cu consecinţa obligaţiei de a da socoteală în faţa instanţelor pentru fărădelegile comise. Constatăm cu regret că indivizii, care compun şi se luptă pentru supravieţuirea „statului paralel” sub pretextul luptei anticorupţie deţin pârghii importante ale unor instituţii de forţă şi ale media şi se află la comanda unei adevărate armate de mercenari bine instruiţi şi plătiţi cu mijloace financiare obţinute ca urmare a unor fapte de corupţie şi felurite ilegalităţi", susţine Tăriceanu.

El mai susţine că toate acestea se petrec "sub patronajul preşedintelui României", care urmăreşte două obiective personale: obţinerea unui nou mandat la Cotroceni şi trecerea în uitare şi prescrierea ilegalităţilor comise în perioada când deţinea funcţia de primar al Sibiului: "Cum după trei ani la Cotroceni realizările sale sunt undeva spre zero, singura sa şansă la un nou mandat este perpetuarea dependenţei Justiţiei faţă de „statul său paralel”, cu alte cuvinte, conducerea României cu cătuşe, dosare fabricate şi alegeri măsluite prin metode sofisticate".

Tăriceanu a comentat şi declaraţiile recente ale şefilor ICCJ, CSM şi ale procurorului general Augustin Lazăr, care au cerut retrimiterea legilor Justiţiei la Ministerul Justiţiei, susţinând că intervenţiile lor politice sunt neavenite, incompatibile cu statutul de magistrat şi că "şi-au arogat atribuţii neconstituţionale prin imixtiunea în activitatea Parlamentului".

"Întreb totuşi retoric: ce fel de oameni de Drept sunt cei menţionaţi, dacă ei s-au transformat în partizanii Noii Securităţi marca Coldea-Maior, ai „statului paralel” şi ai uzurpării puterii politice legitimate la alegeri? Sunt ei oameni ai Dreptului, când militează în continuare explicit sau implicit pentru dosare fabricate de echipele mixte Coldea-Kovesi în care au fost cooptaţi şi unii judecători? Sau când acţionează complice la compromiterea unor politicieni nedoriţi prin scurgeri de informaţii de la DNA către presă şi la falsificarea unor probe? Mai pot avea ei calitatea de magistraţi, când încurajează direct sau indirect activitatea grupurilor de lucru clandestine, o adevărată mafie, la care participau politicieni, procurori, înalţi responsabili ai SRI, judecători şi mercenari din aşa-zisa presă? Sau când contribuie la eliminarea unor candidaţi din competiţiile electorale cu ajutorul cătuşelor şi propagandei cu dosare false şi mai cu seamă când sunt complici la distrugerea vieţii şi carierei unora condamnaţi pe nedrept?", continuă Tăriceanu.

El mai spune că "Parlamentul, nu membrii statului paralel care au uzurpat puterea politică în multe momente, a fost ales democratic de cetăţeni ca să-şi exercite atributul constituţional de legiferare" susţine că atât el, ca preşedinte al Senatului, cât şi ALDE vor face uz de toate mijloacele constituţionale pentru ca România să redevină

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Șefa Înaltei Curți le cere lui Dragnea și Tăriceanu să trimită proiectul lui Tudorel Toader înapoi la minister
Șefa Înaltei Curți le cere lui Dragnea și Tăriceanu să trimită proiectul lui Tudorel Toader înapoi la minister

Preşedinta instanţei supreme le cere şefilor Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, să trimită înapoi la minister, proiectul de modificare a Legilor Justiţiei, scris de Tudorel Toader.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.