Tăriceanu a demarat în premieră un proces chiar împotriva instanţei supreme

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Preşedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a demarat în premieră un proces chiar împotriva instanţei supreme căreia îi cere să anuleze mai multe încheieri prin care judecătorii prelungiseră mandatul de supraveghere tehnică.

Tariceanu era monitorizat alături de 79 de persoane în celebrul dosar Microsoft. Numele lui Călin Popescu Tăriceanu era pe o listă lungă de personaje, vorbim despre oameni de afaceri, politicieni sau demnitari pe care DNA îi monitoriza la sfârșitul anului 2014 în celebrul dosar Microsoft, constituit în urma unei sesizări venite la vremea respectivă din partea Corpului de Control al Executivului condus atunci de Victor Ponta.

În cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, cercetările nu au confirmat nicio suspiciune de corupție, ulterior s-a disjuns ancheta ce-l priveşte pe actualul preşedinte al Senatului, apoi a fost clasată.

În contextul în care un fost colonel SRI a vorbit despre existența acestui mandat de supraveghere tehnică ce presupunea autorizarea dată oficial de către judecătorii instanţei supreme pentru interceptări, filaje, monitorizare, Tăriceanu a descoperit că a fost şi el monitorizat. A avut o reacţie virulentă, afimând ca această supraveghere făcută vreme de câteva luni ar fi fost ilegală.

Avocatul său a contestat în faţa instanţei surpreme, cea care a şi emanat acel mandat de supraveghere şi a prelungit valabilitatatea sa,  şi a cerut ca aceste încheieri să fie anulate.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO