Surse: Robert Negoiță își va anunța candidatura susținut de o ”formațiune politică nouă”

Dată publicare: 08-07-2020 12:18
Dată actualizare: 08-07-2020 12:40


Robert Negoita

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că primarul sectorului 3, Robert Negoiță, își va anunța candidatura la alegerile locale din partea ”unei formațiuni politice noi”.

Astfel, potrivit surselor citate, Negoiță a negat faptul că se va înscrie în partidul PRO România, condus de Victor Ponta. 

De asemenea, el a respins ipoteza înscrierii în partidul lui Dan Voiculescu, PP-USL, unde în ultima perioadă au ajuns câțiva foști parlamentari social-democrați.

În schimb, Negoiță a spus că este vorba despre ”o formațiune nouă, condusă de o echipă nouă, tânără”.

De altfel, miercuri, primarul sectorului 3 a anunțat pe Facebook faptul că, după ce a anunțat că pleacă din PSD, a fost contactat atât de social-democrați, cât și de reprezentanții altor partide, care au încercat să-l coopteze. Cu toate acestea, Negoiță propune să se ”schimbe un pic paradigma”. 

”În primul rând, țin să le mulțumesc tuturor membrilor PSD care m-au contactat în ultimele zile și și-au exprimat regretul în ceea ce privește despărțirea mea de Partidul Social Democrat. Le sunt recunoscător pentru cuvintele frumoase și, în egală măsură, mi-am însușit și obiecțiile, dar și, de ce nu, reproșurile lor. Le-am urat succes pe viitor și i-am asigurat de respectul meu, chiar dacă pe mulți i-am simțit triști atunci când le-am reiterat că nu mai există cale de întoarcere.

Nu vreau să-i uit nici pe reprezentanții altor partide care și-au exprimat, în aceste zile, intenția de a mă invita în rândurile formațiunilor politice pe care le conduc. M-am simțit deopotrivă onorat și flatat de faptul că foarte mulți actori de pe scena politică au considerat că aș putea fi un membru cu care să facă echipă și alături de care să-și apere cu succes culorile propriilor partide politice. Asta înseamnă că ceea ce am făcut în ultimii opt ani în calitate de administrator al Sectorului 3 nu a trecut neobservat, ba dimpotrivă, a atras aprecierea unei mari părți a societății, indiferent de culoarea politică.

Dar, tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă mă încurajează să vă propun să schimbăm un pic paradigma…” - a scris Negoiță pe rețeaua de socializare.

Gabriela Firea a acuzat o înţelegere între Victor Ponta şi Robert Negoiţă

 

Primarul general, Gabriela Firea, s-a declarat dezamăgită şi chiar şocată de decizia lui Robert Negoiţă de a nu mai candida din partea PSD.

Ea a afirmaat că se aştepta ca acesta să o informeze despre o astfel de decizie. Firea a sugerat o înţelegere între Victor Ponta şi Robert Negoiţă şi aa afirmat că a fost sunată pentru a i se spune că a fost detonată ”o armă atomică” împotriva sa.

Am fost foarte dezamăgită la nivel personal de declaraţiile care s-au făcut ieri. Era vorba şi de Robert Negoiţă şi de declaraţiile făcute de Victor Ponta, aşa. Toate declaraţiile care au fost făcute pe parcursul zilei de ieri, la care nu mă aşteptam”, a afirmat Gabriela Firea, marţi seară, la Antena 3, potrivit News.ro.

Întrebată dacă crede că este ”un joc organizat” împotriva sa, primarul general Gabriela Firea a spus că a fost sunată şi i s-a spus că ”s-a apăsat pe un buton, o armă atomică” împotriva sa.

Aceste persoane au informaţii şi, de obicei, nu fac declaraţii care nu sunt susţinute. Poate că e doar o impresie, dar e un semnal de alarmă”, a mai declarat Firea.

Ea a spus că a fost ”realmente o surpriză uriaşă” şi ”chiar un şoc” ieşirea lui Robert Negoiţă, arătând că orice va face” edilul ea nu-l va critica.

Am trecut prin foarte multe împreună, mă aşteptam că dacă ia o decizie în plan politic, măcar să îmi spună”, a mai afirmat rimarul general.

Firea a afirmat că a aflat de pe Facebook despre decizia lui Negoiţă de a nu candida sub sigla PSD. Ea a precizat că ziua de luni ”a fost una tristă” pentru ea ”în plan uman” şi că ieşirea lui Negoiţă este ”muniţie pentru adversarii” săi.

Întrebată dacă Negoiţă a trădat-o în favoarea lui Victor Ponta, Firea a răspuns: ”Chiar dacă eu nu spun acest lucru, aşa se văd lucrurile”.

Astăzi au avut loc nişte întorsături (...) pentru că am aflat că, de fapt, nu se doreşte a fi recunoscută deocamdată o relaţie între domnul Negoiţă şi domnul Victor Ponta”, a mai afirmat edilul Capitalei.

 

 

 

Sursa: C.M.


VIDEO PROTVPLUS.RO