Ministrul Toader, după discuția cu Dragnea și Tăriceanu: Nu există proiect pentru amnistie

Dată publicare: 04-10-2018 14:07
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Minsitrul Justiției Tudorel Toader a declarat că nu a existat și nu există în lucru la instituția pe care o conduce un proiect de ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea.

El a făcut aceste precizări după ce a avut o discuția la Palatul Parlamentului cu cei doi lideri ai coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Întâlnirea a avut loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

”Cred ca n-ați uitat răspunsul pe care l-am tot dat, la ministerul Justitie nu a existat și nu există nici în dezbatere, avizare, adoptare un proiect de ordonanță privind amnistia.” - a spus Tudorel, la insistențele jurnaliștilor.

Ministrul a mai spus că astăzi a discutat cu cei doi lideri doar despre soluţiile legislative prin care să fie preluate o parte din propunerile Comisiei de la Veneţia.

Întrebat de jurnaliști dacă Dragnea și Tăriceanu i-au cerut până acum să pregătească un proiect privind amnistia sau grațierea, ministrul Justiției a răspuns:

Deci astăzi am vorbit numai ceea ce v-am spus. Ce am discutat la Comisie .. soluțiile pe care să le adoptăm printr-o ordonanță de urgență.”

Anterior, surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Tudorel Toader urmează să discute joi cu privire la o Ordonanță de Urgență privind amnistia și grațierea.

Înainte de întâlnire, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că nu va face precizări despre conţinutul ordonanţei de urgenţă privind modificarea legilor justiției, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția, pentru că mai întâi va trimite textul la CSM.

"Nu vă spun pentru că trimit la CSM astăzi şi am declarat şi ieri că nu vreau ca membrii CSM să afle de la dvs, să vadă scris ce le dau", a afirmat Toader.

Întrebat dacă amnistia şi graţierea vor fi cuprinse în această ordonanţă sau va fi dată o altă ordonanţă pe această temă, Tudorel Toader a răspuns: "Toate întrebările sunt justificate. Vă răspund la momentul în care ies de la întrevedere".

Recent, șeful PSD a afirmat că amnistia ar însemna "un act de dreptate" faţă de cei "condamnaţi nevinovaţi" şi nu un act de clemenţă în an centenar.

De asemenea, luna trecută, Liviu Dragnea a declarat că ar fi o minciună zvonul apărut, că ar fi încercat să o forțeze pe premierul Viorica Dăncilă să dea OUG.

”E o prostie să spui că riscă dosar penal dacă adoptă o OUG. Este o minciună că am forţat să dea OUG. Doamna Dăncilă a spus un lucru foarte corect, foarte normal, că nu se poate discuta acum despre OUG de amnistie pentru că Guvernul are cu totul alte priorităţi. Nu a respins ideea în sine. Dacă ministrul Justiţiei prezintă un punct de vedere, atunci discutăm în partid”, a spus la acea vreme Liviu Dragnea.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO