Surse: Dan Barna a fost desemnat candidatul comun la prezidenţiale al Alianţei USR PLUS

Dată publicare: 19-07-2019 16:44
Dată actualizare: 19-07-2019 16:52


Dacian Ciolos, Dan Barna

Surse politice au declarat vineri pentru Știrile Pro Tv că liderul USR Dan Barna a fost desemnat candidatul comun la alegerile prezidenţiale al Alianţei 2020 USR PLUS, iar Dacian Cioloş va fi candidatul la funcţia de prim-ministru.

Negocierile dintre cele două formațiuni au convenit asupra acestui tandem, deși cei de la PLUS sunt conștienți de faptul că deocamdată nu au o majoritate parlamentară care să le asigure funcția de premier, în cazul în care Dan Barna va câștiga alegerile prezidențiale.

Pe de altă parte, USR va avea pe 3 august o adunare în cadrul căreia Dan Barna va fi validat drept candidat la alegerile prezidențiale din partea celor două formațiuni, USR și PLUS.

Tot pe 3 august are loc și congresul PSD, în cadrul căruia social-democrații își vor stabili candidatul care se va lupta cu actualul președinte Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a declarat că va demisiona de la conducerea partidului în cazul în care candidatul social-democraţilor la alegerile prezidenţiale nu va intra în turul al doilea.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO