Surse: Numele luate în calcul pentru viitorul Guvern PNL. De ce nu e și Rareș Bogdan

Ultima actualizare: 14-10-2019 17:53
Ludovic Orban, Rares Bogdan
Agerpres

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că liberalii au conturat deja o listă cu posibilele nume care vor alcătui noul Guvern, dacă vor reuși să treacă de votul de învestitură din Parlament.

Astfel, conform surselor citate, este vorba despre 15 ministere, față de 27 cât sunt în actualul Guvern interimar condus de Viorica Dăncilă.

La Ministerul Educației ar putea ajunge Marilen Pirtea, la ministerul Agriculturii Nicolae Giugea, la Ministerul de Interne Ion Ștefan, în timp ce pentru conducerea Ministerului Apărării Naționale sunt luate în calcul două nume: Nicolae Ciucă și Ovidiu Raețchi.

De asemenea, Raluca Turcan ar putea fi propusă pentru funcția de vicepremier.

Potrivit surselor citate, Rareș Bogdan, care este vicepreședinte al Partidului Național Liberal, nu a fost luat în calcul pe această listă provizorie, deoarece dorește nu vrea să renunțe la mandatul de europarlamentar de la Bruxelles pentru un an de interimat în Guvern.

Întrebat, luni, de jurnaliști dacă Ana Birchall ar putea rămâne la conducerea Ministerului Justiției, Orban a infirmat acest ”zvon”.

N-am avut nicio discuție cu doamna Birchall, nu știu de unde a apărut acest zvon, eu știu că doamna Birchall e membru PSD. N-am avut nicio discuție și nu o iau în calcul.” - a spus președintele PNL.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO