Surse: Alegerile locale partiale ar putea fi organizate la 22 martie

04-02-2015 13:03

alegeri

Surse din Guvern, citate de Mediafax, au declarat ca alegerile partiale pentru o serie de mandate vacante din administratia publica locala ar putea fi organizate la 22 martie.

O alta data care a fost luata in calcul este 29 martie.

Marti, copresedintele PNL Alina Gorghiu i-a trimis o scrisoare deschisa liderului PSD, premierului Victor Ponta, in care ii cere ca, in sedinta de guvern de saptamana aceasta, sa decida privind organizarea alegerilor partiale, in caz contrar liberalii urmand ca atace in contencios administrativ acest refuz. Potrivit Alinei Gorghiu, aceasta scrisoare deschisa reprezinta ”ultima incercare de a-l convinge pe premier sa respecte legile si Constitutia”.

Copresedintele PNL aminteste si ca, inaintea alegerilor prezidentiale din 2014, premierul Ponta a dat o ordonanta de urgenta prin care legaliza temporar traseismul politic.

”V-ati asigurat, cu forta, un supliment de peste 400 de primari si tot ati pierdut alegerile. Curtea Constitutionala a caracterizat aceasta actiune politica ca fiind una directionata impotriva statului de drept si o deturnare a vointei electoratului. In cele doua tururi de scrutin din noiembrie 2014, ati umilit sute de mii de romani, din afara Romaniei, cu acelasi rezultat: ati pierdut alegerile. Acum, incalcati legea in cazul alegerilor partiale si blocati dreptul la vot al celor din tara, iar peste doua milioane de romani nu au reprezentanti alesi in fruntea comunitatilor in care traiesc”, precizeaza Gorghiu in scrisoarea deschisa.

Ea mentioneaza ca lui Victor Ponta ii este ”teama, ca si anul trecut, ca va pierde alegerile”.

Subiectul organizarii alegerilor partiale s-a aflat si pe agenda discutiilor presedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, saptamana trecuta, la Palatul Cotroceni.

Alina Gorghiu a declarat, atunci, dupa consultari, ca un subiect discutat cu seful statului a privit refuzul Guvernului de a organiza alegeri partiale pentru o serie de mandate vacante din administratia publica locala.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26