Surpriza neplacuta pentru PSD. UDMR discuta saptamana aceasta daca accepta in principiu negocieri cu PNL

24-11-2014 12:24


Liderul senatorilor Uniunii, Marko Bela, a anuntat ca formatiunea maghiara va discuta "probabil" saptamana aceasta "in principiu" despre eventuale negocieri cu PNL privind formarea altei majoritati parlamentare.

In opinia lui Marko Bela, "nu UDMR va decide daca se schimba Guvernul sau nu. Acest lucru depinde de majoritatea parlamentara si depinde si de voturile UDMR. Dar in acest moment, n-am cunostinta ca ar exista din partea Opozitiei o intentie imediata de a forma o anumita majoritate. Banuiesc ca mai curand sau mai tarziu probabil ca la anul se va incerca formarea unei alte majoritati si atunci noi insine va trebui sa vedem ce facem, dar decizia, dupa parerea mea, nu este a momentului" - a spus senatorul la RFI.

Intrebat daca ar fi dispus UDMR-ul sa discute cu PNL despre formarea altei majoritati parlamentare, Marko Bela a raspuns: "Vom discuta acest lucru probabil deja saptamana aceasta, cand se va intruni conducerea UDMR, dar probabil ca numai in principiu, fiindca dupa cunostintele mele nu au existat astfel de tatonari".

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat dupa alegerile prezidentiale din 16 noiembrie ca in acest moment nu se pune problema schimbarii Guvernului sau a majoritatii.

VIDEO PROTVPLUS.RO