Traian Basescu ii avertizeaza pe politicienii maghiari: "Oricine poate fi expulzat in timpul sejurului in Romania"

×
Codul embed a fost copiat

StirilePROTV.ro au transmis LIVE, joi, declaratiile pe care presedintele Traian Basescu le-a facut de la Palatul Cotroceni.

-Traian Basescu a avertizat ca orice politician care incalca Constitutia Romaniei poate fi cu usurinta expulzat din tara.

- In cadrul discutiilor cu Exxon si Chevron, presedintele a cerut ca piata din Romania sa fie prima pe lista celor doua companii.

-► Traian Basescu a anuntat ca a promulgat OUG privind certificatele verzi, asteptand ieftinirea energiei electrice.

Sinteza declaratiilor lui Traian Basescu:

Citește și
Basescu
Traian Basescu il ataca pe Victor Ponta. "Pretul energiei a scazut si premierul nu s-a prins. Dar il ajutam noi"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

"Am constatat o minciuna publica, alimentata de Guvern, chiar daca ieri am explicat ca OUG privind certificatele verzi este deja in vigoare, produce efecte.

Inteleg ca Guvernul sustine ca prin promulgare va scadea pretul la energie. Am promulgat azi legea de aprobare a ordonantei privind certificatele verzi si astept cu nerabdare ieftinirea pretului la energie.

Legea este promulgata, sper ca sindicatele sa nu mai aiba manifestari si nici sa astepte ceva de la presedinte, este problema Guvernului. De altfel, un Guvern care are foarte mare grija de preturile la energie, de la 1 aprilie va introduce o noua taxa pe benzina si motorina. Ma intreb ce ordonanta si ce promulgare vor astepta atunci.

Sper ca intre timp sa nu mai fie vreo OUG, poate doar una de anulare a acestui abuz impotriva populatiei. Trebuie spus ca aceasta taxa suplimentara nu este necesara, pe primele doua luni s-au realizat veniturile in buget la nivelul preconizat, inseamna ca veniturile s-au realizat. Tot din aprilie se vor simti si efectele celebrei taxe pe stalp, in toate domeniile de activitate", a spus Basescu.

Despre intalnirea cu Chevron si Exxon

"Ambele companii intentioneaza sa-si continue activitate in privinta valorificarii autorizatiilor pe care le-au primit deja, iar principalul meu mesaj a fost sa aiba in vedere ca prima piata care trebuie satisfacuta este Romania si Republica Moldova.

Romania sprijina Moldova pana la eliminarea dependentei energetice de Rusia. De aici incolo, orice excedent de productie poate fi utilizat si pentru vecini", a explicat presedintele.

Despre Jobbik

"Am avut azi o discutie cu premierul, ministrul MAI, structurile de securitate. In ceea ce ne priveste, obiectivul este ca oamenii politici maghiari sa nu utilizeze perioadele de campanie electorala pentru a face declaratii care contravin Constitutiei, statului de drept si comportamentului unui oaspete pe teritoriul unei alte tari.

Si eu am facut campanii in strainatate, dar niciodata nu mi-am permis sa am abordari separatiste. Este mesajul pe care-l transmit politicienilor maghiari, care s-au anuntat in numar mare, in perioada urmatoare, in Romania. Sa aiba in vedere ca statul roman nu va tolera mesaje care sa contravina Constitutiei. Oricine poate fi, cu usurinta, expulzat in timpul sejurului in Romania.

Masuri vor fi anuntate, probabil, maine de Guvern sau premier.

Am fost putin relaxati plecand de la ideea ca in Romania partidele extremiste nu au prins si nu sunt in Parlament. Daca activitatea unor lideri maghiari care nu respecta Constitutia Romaniei cand sunt pe teritoriul Romaniei...am discutat astazi ca ar trebui sa avem in vedere o legislatie care sa aiba in vedere abordarile extremiste.

E o procedura mai delicata, se poate adresa celor care se afla in tara. (despre declararea lui Vona Gabor drept persoana indezirabila n.r.)", a spus Traian Basescu.

Despre gratierea lui Gigi Becali

"E un om intr-o situatie dificila, iar eu sunt intr-o situatie si mai dificila. Nu e o decizie usoara", a explicat Basescu.

Scandalul in jurul partidului de extrema dreapta Jobbik al lui Vona Gabor a reizbucnit, luni seara, cand aproximativ 4.000 de persoane au participat la comemorarea secuilor ucisi in 1854. Manifestantii, in mijlocul carora s-a aflat si Vona Gabor, liderul Jobbik, au marsaluit ilegal, au cerut autonomia Tinutului Secuiesc si s-au imbrancit cu jandarmii.

In plus, noile tensiuni vin in contextul in care, pe 6 aprilie, au loc alegeri legislative la Budapesta. Politicienii de la noi, chiar si cei de la UDMR, considera actiunile Jobbik drept campanie electorala in mijlocul comunitatii maghiare din Romania. Pe de alta parte sambata, vor avea loc ceremonii cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt va deschide festivitatile si vrea sa intre calare in Targu Secuiesc.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
<b>Traian Basescu</b>: Pentru Romania nu exista riscul unui conflict cu Federatia Rusa
Traian Basescu: Pentru Romania nu exista riscul unui conflict cu Federatia Rusa

Pentru Romania nu exista riscul unui conflict cu Federatia Rusa si nici nu se ridica gradul de alerta, a declarat, miercuri, presedintele Traian Basescu, referindu-se la situatia actuala legata de conflictul din Ucraina.

Traian Basescu il ataca pe Victor Ponta.
Traian Basescu il ataca pe Victor Ponta. "Pretul energiei a scazut si premierul nu s-a prins. Dar il ajutam noi"

StirilePROTV.ro au transmis LIVE declaratiile pe care presedintele Traian Basescu le-a facut miercuri, de la Palatul Cotroceni.

Basescu, despre gratierile lui Gica Popescu si Becali: Pana acum nu am avut motive sa acord niciuna in acest mandat
Basescu, despre gratierile lui Gica Popescu si Becali: Pana acum nu am avut motive sa acord niciuna in acest mandat

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca pana acum nu a avut motive sa acorde nicio gratiere in actualul mandat, mentionand ca va reflecta de la caz la caz.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.