Traian Basescu: "Ucraina NU este in fata unei invazii. Vladimir Putin vrea o noua Transnistrie in est"

Dată publicare: 28-08-2014 18:11
Dată actualizare: 31-08-2014 07:12


StirilePROTV.ro au transmis LIVE declaratiile pe care presedintele Traian Basescu le-a facut de la Palatul Cotroceni.

Sinteza declaratiilor lui Traian Basescu:

"Pozitia Romaniei cu privire la evenimentele din Ucraina de Est. Nu suntem in fata unei invazii, ceea ce se petrece in estul Ucrainei este o escaladare semnificative a sprijinului pe care Rusia il acorda separatistilor.

Sprijinul se manifesta prin doua modalitati: infiltrarea de militari specialisti si transferul tot mai masiv de tehnica de lupta de ultima generatie catre separatisti. Putem aprecia ca urmare a escaladarii sprijinului, practic se produce o debalansare a raportului de forte in favoarea separatistilor. Va duce la stoparea ofensivei ucrainene. Ucraina se afla in dificultate pe frontul de est, mijloace suplimentare sunt necesare.

Romania condamna actiunile Rusiei de a sprijini separatistii. Romania reafirma sustinerea pentru suveranitatea si integritatea Ucrainei. Obiectivul presedintelui Putin este sa realizeze o Transnistrie de dimensiuni mai mari, in estul Ucrainei. Ramanem alaturi de Ucraina, suntem un sustinator al Ucrainei.

Nu a fost invazie, dar urmarea puternicei infiltrari de militari si tehnica de lupta, riscul major este de schimbare a echilibrului in favoarea separatistilor", a spus Basescu.


VIDEO PROTVPLUS.RO