Sondaj: Hollande pierde un punct in fata lui Sarkozy inaintea turului doi al alegerilor din Franta


Ultimul update: Luni 20 August 2012 03:07
Data publicarii: Luni 30 Aprilie 2012 09:06
Categorie: Stiri Politice
Francois Hollande

Candidatul socialist la alegerile prezidentiale franceze François Hollande este creditat cu 53 % din intentiile de vot, in scadere cu un punct, in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, in timp ce Nicolas Sarkozy cu 47 %, in crestere cu un punct.

Potrivit sondajului Ipsos realizat pentru France Télévisions, Radio France si Le Monde, luni, Hollande pierde un punct in raport cu ancheta precedenta din 22 aprilie, in timp ce candidatul sustinut de UMP castiga unul. Alte 22 la suta dintre persoanele chestionate, care au declarat ca vor merge cu siguranta sa voteze, nu si-au exprimat intentia de vot.

Potrivit sondajului, 34 la suta dintre alegatorii candidatului de centru François Bayrou la primul tur vor vota pentru Hollande, 40 la suta pentru Sarkozy, iar 26 la suta nu si-au exprimat intentia de vot.

Dintre alegatorii lui Marine Le Pen (Frontul National, extrema dreapta), 14 la suta ar vota pentru Hollande, 54 la suta pentru Sarkozy, iar 32 la suta nu si-au exprimat intentia de vot.

Dintre alegatorii lui Jean-Luc Mélenchon (stanga), 80 la suta ar vota pentru Hollande, 3 la suta pentru Sarkozy, iar 17 la suta nu si-au exprimat intentia de vot.

Potrivit sondajului, 90 la suta dintre cei care declara ca intentioneaza sa voteze pentru Hollande se declara siguri de alegerea lor, la fel ca si in cazul a 90 la suta dintre alegatorii lui Sarkozy.

Sondajul a fost realizat prin telefon in perioada 27-28 aprilie pe un esantion de 988 de persoane, reprezentativ pentru populatia franceza cu varste peste 18 ani, prin metoda cotelor.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO