Sergiu Moroianu, sotul lui Clotilde Armand, a fost exclus din partidul lui Nicusor Dan. "A gresit sotul meu, dar si USR"

Ultimul update: Marti 20 Decembrie 2016 01:03
Data publicarii: Sambata 17 Decembrie 2016 12:20
Categorie: Politic

Sergiu Moroianu, membru al comisiei de arbitraj in Uniunea Salvati Romania si sotul lui Clotilde Armand, vicepresedinte USR, a fost exclus din partid, in urma unei decizii luate, vineri seara, de Biroul National al partidului.

"USR a luat decizia sa-l excluda pe Sergiu Moroianu din partid. Acesta a prejudiciat grav imaginea USR, fapt incompatibil cu statutul de membru. Biroul National al USR a constatat ca Sergiu Moroianu a incalcat articolul 13 litera c din Statut care prevede ca un membru are indatorirea sa nu prejudicieze, prin luari de pozitii publice, imaginea Uniunii Salvati Romania si a decis vineri excluderea lui din partid", a informat USR, prin intermediul unui comunicat.

Clotilde Armand: A gresit sotul meu, dar a gresit si USR ca l-a exclus

Vicepresedintele USR Clotilde Armand considera ca decizia de excludere din partid a sotului ei, Sergiu Moroianu, este una gresita, la fel cum gresita este si decizia acestuia.

'Pentru mine este o decizie gresita a lui, care a creat o decizie gresita a Biroului National. Este ca la tenis. Daca mingea e gresita, in loc ca cineva sa o opreasca, se continua mai departe si e gresit mai departe. Cred ca este o decizie gresita si la nivel uman, pentru ca o prietenie de 20 de ani cu un om loial si sincer nu se arunca in aer pentru un moment de criza dupa alegeri. Este o decizie gresita la nivel de resurse umane, pentru ca Sergiu Moroianu este un om de mare calitate si pentru USR este un atu ca el este acolo un om loial care de ani de zile lupta", a declarat sambata Clotilde Armand, care a fost prezenta la Cluj-Napoca pentru un eveniment de promovare a cartii sale.

Ea a adaugat ca decizia USR este gresita si din punct de vedere al managementului de partid.

"Este o decizie gresita si la nivel de management, pentru ca o persoana care sesizeaza niste probleme, care nu s-a facut auzita in cazul Comisiei de Arbitraj, al carui mesaj nu a fost auzit si inteles la nivel de partid si s-a dus public din aceasta cauza, este un om care trebuie respectat. in orice organizatie este bine sa ai oameni care trag semnalul de alarma. Un om care trage semnalul de alarma trebuie sa fie respectat. inca o greseala este faptul ca inainte sa se raspunda la ce a spus el, a fost exclus. Din punctul meu de vedere, aceasta decizie este gresita', a declarat Clotilde Armand.

Aceasta si-a lansat, sambata, la Cluj, cartea 'Am ales Romania', si a spus ca a aflat de excluderea sotului sau tocmai in timpul evenimentului editorial.

'Am aflat acest lucru in timpul lansarii de carte. Cred ca el poate sa faca apel', a mai spus Clotilde Armand.

Ea a explicat ca sotul sau n-a putut sa se prezinte la partid cand a fost convocat, ca urmare a postarii sale de pe Facebook.

'A fost convocat cu o zi inainte. Nu putea sa se duca pentru ca eu, sotia lui, eram aici, la Cluj. Aveam multe angajamente fata de copiii nostri. Avem mai multi copii si multe angajamente si el s-a angajat fata de ei si nu putea sa se duca la acea sedinta. Noi voiam sa mergem duminica (...) La votul de excludere nu am fost acolo. Se pare ca atunci cand nu sunt eu acolo se iau decizii gresite', a completat Clotilde Armand.

Ea a adaugat ca asemenea crize sunt normale intr-un partid.

'Sunt crize normale. Va trebuie sa vedem ce facem, dar in niciun caz asa ceva nu ne va distruge. Suntem mult mai solizi decat atat. E normal ca dupa alegeri sa fie niste crize. Sunt mai multe subiecte care au fost gestionate intr-un mod nu foarte democratic si transparent pentru ca era presiunea timpului si a evenimentelor. Am dat exemplul banilor, care au fost foarte putini si fiind foarte putini, toata lumea a luptat pentru ei si a fost o dezamagire si o frustrare pentru ca oamenii nu aveau resurse de promovare. Oamenii ar fi vrut mai multa transparenta, dar era o permanenta criza de timp. Pe partea ideologica noi acoperim tot spectrul si oamenii vin in USR pentru valorile lor, nu pentru bani. Oamenii sunt idealisti si daca se creeaza dezechilibre, apar nemultumiri', a mai mentionat vicepresedintele USR.

Motivul excluderii

Decizia a fost luata in contextul in care Moroianu, membru al comisiei de arbitraj a USR, a exprimat pe Facebook o serie de critici la adresa sefului campaniei electorale al formatiunii, Matei Paun, dezaproband modul in care au fost alocate fondurile in timpul campaniei, dar si felul in care partidul a reactionat la criticile aduse de adversarii politici, privind o posibila apropiere de George Soros. USR a apreciat ca prin luarile sale de pozitie, Moroianu a prejudiciat in mod grav imaginea partidului.

"USR a constatat ca interventia publica a lui Sergiu Moroianu a fost preluata in mass-media in zeci de articole, stiri si emisiuni TV, intr-un context negativ pentru partid, fapt care a prejudiciat grav imaginea Uniunii si eforturile depuse de membrii si simpatizantii USR in campania electorala. Sergiu Moroianu a refuzat sa se prezinte la sedinta Biroului National, la care a fost invitat cu 48 de ore inainte, asa cum prevede statutul, pentru a-si proba acuzatiile. De asemenea, BN i-a oferit lui Sergiu Moroianu posibilitatea sa prezinte dovezile in scris daca nu poate participa fizic la sedinta Biroului National, posibilitate pe care acesta nu a folosit-o", reiese din comunicat.

USR a mai precizat ca interventia lui Sergiu Moroianu a fost "lipsita de etica si a adus prejudicii grave imaginii partidului prin lansarea unor acuzatii false si calomnioase in spatiul public", iar persoanele care afirma lucruri "deosebit de grave, false, pe care nu le pot proba", devin incompatibile cu statutul de membru si cu valorile USR.

"Sergiu Moroianu s-a folosit pentru a ataca partidul de inventia propagata de adversari in campania josnica de denigrare a USR, asocierea cu George Soros. Tot pe aceasta pseudotema, a acuzat in mod direct si fals unul dintre vice-presedintii USR, pe Roxana Wring", a mentionat USR.

In ce priveste acuzatiile lui Moroianu legate de cheltuirea netransparenta si discretionara a fondurilor destinate campaniei electorale, USR a replicat ca a facut publice veniturile si cheltuielile, precum si structura cheltuielilor, urmand ca bilantul complet sa fie facut public dupa finalizarea si depunerea actelor la AEP de catre mandatarii financiari.

"Dovada faptului ca banii au fost cheltuiti chibzuit este suma de 50.000 de lei platita pentru sondajul de opinie comandat in campania electorala, ceea ce a reprezentat aproximativ 2% din cheltuielile totale. Cele mai mari cheltuieli din campanie au fost pentru infrastructura (corturi, pliante, servicii postale, productie, distributie)", se mai arata in comunicat.

In contextul in care Moroianu a precizat ca seful de campanie, Matei Paun, ar urma sa fie platit cu o suma consistenta, USR a replicat ca acesta a activat voluntar si nu va fi remunerat nici pentru campania de la locale, nici pentru cea de la parlamentare.

USR a replicat si acuzatiilor legate de faptul ca Paun ar fi declansat o campanie de denigrare si sabotaj la adresa lui Clotilde Armand.

"Invitatiile media au venit cu precadere pentru candidatii pentru Parlament, USR promovandu-i pe acestia. Clotilde Armand, care nu fost candidat pentru Parlament, a fost prezenta in mass-media in timpul campaniei electorale. De altfel, Clotilde Armand a fost prezenta la actiunile filialelor locale, inclusiv la cele care implicau aparitii media. In opozitie cu afirmatia lui Sergiu Moroianu, Clotilde Armand a fost cea care l-a cooptat si propus pe Matei Paun in echipa de campanie, in luna februarie 2016. In ceea ce priveste rezultatul alegerilor de la Bucuresti, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, USR a obtinut cu 35.000 mai multe voturi decat la alegerile locale din 5 iunie 2016", a conchis USR, in contextul in care Moroianu precizase ca rezultatul USR la parlamentare este mai mic decat cel de la alegerile locale.

Nicusor Dan a scris si el pe Facebook, dupa ce a fost facut oficial comunicatul. "Este un moment trist", asa si-a inceput liderul partidului mesajul.

Clotilde Armand, dupa ce sotul ei a acuzat echipa de campanie a USR de abuzuri:
Clotilde Armand, dupa ce sotul ei a acuzat echipa de campanie a USR de abuzuri: "Trebuie sa uitam de orgolii"
VIDEO PROTVPLUS.RO
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Alexandra Ojog
Alexandra Ojog a dat dovadă de curaj la Ninja Warrior

02:40
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Costi Ilie
Costi Ilie este militar și este obișnuit cu asemenea trasee

02:07
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Mihai Enescu
Emoții mari pentru cântărețul de muzică populară Mihai Enescu pe traseul Ninja Warrior Romania

02:54
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Szilard Deak
Szilard Deak a dat dovadă de forță, agilitate și echilibrul pe traseul Ninja Warrior România

03:02
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Ilka Kiș
Ilka Kiș are o inimă de războinic Ninja Warrior România

05:25
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Victor Drăgoi
Vitor Drăgoi a trecut cu succes de obstacole și a dat emotii tuturor la proba zidului!

01:48
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Adriana Oprea
Adriana Oprea a trecut cu brio primele obstacole

02:34
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Raul Paraschivu
Raul Paraschivu a avut o prestație excelentă în traseul Ninja Warrior România

03:49
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Lucian Bucur
"Gladiatorul" Lucian Bucur a demonstrat că poate deveni un războinic Ninja

01:56
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România - Ilka Kiș - departajare
Ilka Kiș mai are o sansa de ajunge in semifinala Ninja Warrior România

02:34
liviu dragnea catuse
La 2 zile după ce a spus că nu îl mai interesează, Dragnea cere amnistie și grațiere
Dragnea: ”E un plan străveziu să fie dat jos Guvernul”
Cât susține Liviu Dragnea că are PSD în acest moment în sondaje
Traian Băsescu: "Opoziţia pare a face un blat ruşinos cu PSD"
Dacian Cioloș: ”Am lăsat o țară liberă de virusul pestei porcine”
Război în PSD. Adrian Ţuţuianu cere excluderea din partid a lui Rădulescu
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu: "PSD se va scufunda împreună cu Dragnea"
Tomac, despre CExN al PSD: "Dragnea a făcut trafic cu funcţii pe spatele nostru"
Planul lui Dragnea după victoria de la CEx. Tudorel Toader e următoarea sa țintă
Dragnea: „Colegi din Partidul Socialist European ne-au cerut să nu susținem referendumul pentru familie”
Ultimul motiv de contrazicere Dragnea - Firea: câte voturi a obținut de fapt șeful PSD
Ce i-a zis Dăncilă lui Dragnea despre OUG privind amnistia și grațierea