Dupa ce s-au razgandit de 3 ori, Dragnea si Oprea sunt de joi, oficial, aliati. Cele trei prevederi ale protocolului semnat

Ultima actualizare: 07-02-2016 07:01

Dupa ce au batut palma, apoi s-au razgandit si au amanat luarea deciziei de a colabora, Liviu Dragnea si Gabriel Oprea s-au razgandit din nou.

"Eu am avut o relatie foarte serioasa si de cuvant cu PSD. Am stabilit cu dl. presedinte Dragnea ca, si in functie de performanta noastra parlamentara, vom avea liste comune pentru alegerile parlamentare", a declarat Gabriel Oprea.

Liviu Dragnea a subliniat ca nici pentru PSD nu este prevazut in document un numar de locuri eligibile.

Puteti descarca documentul semnat de Gabriel Oprea si Liviu Dragnea de la finalul acestui articol.

"Am ajuns amandoi la concluzia ca, daca vrem sa facem o intelegere serioasa in conditiile in care cele doua partide au avut o relatie foarte buna, UNPR a fost un partener corect si loial, nu are rost sa vindem pielea ursului din padure. Dupa alegerile locale vom face o analiza, (...) vom vedea ce sanse avem si, in functie de mai multe date, vom lua o decizie. Nici PSD nu are un numar de voturi eligibile, nici UNPR", a precizat liderul PSD.

Raspunzand unei intrebari, Dragnea a aratat ca nu exista in plenul Senatului o "lege nastrusnica" referitoare la existenta unui al treilea tur de scrutin.

El a mentionat ca PSD si UNPR vor analiza, dupa alegerile locale, care este posibilitatea de a continua "conditiile optime" pentru participarea comuna la parlamentare a celor doua formatiuni.

"Nu exista alte documente, intre mine si dl. Oprea nu exista alte intelegeri. Orice intelegeri care au fost facute in spatele unor documente oficiale nu au tinut. Protocolul e foarte clar", a adaugat el.

In ceea ce priveste posibilitatea incheierii unei aliante PSD-UNPR la nivel de Bucuresti, liderul social-democratilor a aratat ca aceasta este posibila, conform protocolului, "in orice localitate". "Asta face protocolul, da posiblitatea tuturor organizatiilor locale PSD si UNPR ca, in functie de conditiile specifice, sa ia decizia optima pentru ca sansele la alegeri sa fie maxima", a spus Dragnea.

Intrebat daca PSD si UNPR vor functiona ca si pana acum, intr-o majoritate parlamentara, presedintele PSD a raspuns: "Parerea mea este ca PSD cu UNPR si cu ALDE vor functiona ca pana acum, intr-o colaborare parlamentara foarte buna pana la sfarsitul acestui mandat 2016". "Categoric da", a completat Gabriel Oprea.

Cele trei prevederi ale protocolului

1) Cele doua partide au hotarat ca, pentru alegerile din iunie, sa lase organizatiile locale sa stabileasca ce colaborari si candidaturi se impun, pentru "obtinerea unui numar cat mai mare de voturi".

2) PSD si UNPR "resping categoric" ca alegerile locale din 2016 sa se desfasoare in doua tururi.

3) Pentru alegerile parlamentare din toamna, cele doua partide vor semna un acord in care sunt prevazute conditiile cu privire la participarea in comun.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO