Seful USR Turda s-a autosuspendat din functie dupa ce presa locala a scris ca in urma cu 25 de ani a comis o dubla crima

Ultima actualizare: 10-04-2017 07:12
Daniel Dobos

Presedintele filialei din Turda a partidului Uniunea Salvati Romania, Daniel Dobos, s-a autosuspendat din functie, dupa ce in presa locala a aparut informatia ca el a fost condamnat pentru doua crime comise in urma cu 25 de ani, cand era garda de corp.

Decizia de autosuspendare a lui Daniel Dobos din functia de presedinte al USR Cluj a fost anuntata printr-un comunicat de presa transmis de partid, in care el explica si ceea ce s-a intamplat in urma cu mai bine 25 de ani.

”Am fost garda de corp a unui om de afaceri italian si mi-am utilizat arma din dotare in 1992. In doua randuri. Oricine utilizeaza o arma se afla sub incidenta legii. Iar legile sunt stricte. Mi-am asumat aceasta responsabilitate. O face oricare dintre oamenii care poarta o arma in viata civila. Atacurile la care a fost expus VIP-ul meu au survenit treptat, iar daca primul atac a fost cercetat fara o concluzie, al doilea a fost cercetat prin prisma primului.

Concluzia a fost ca trebuia sa ma asigur ca atacatorul avea o arma. Ceea ce ar fi insemnat sa astept pana in momentul in care celalalt ar fi tras. Nu am facut-o. Am fost judecat, rejudecat si reabilitat. Concluziile se regasesc intr-un cazier curat,” a declarat Daniel Dobos, conform News.ro.

Presedintele USR, Nicusor Dan, a afirmat ca nu se dezice de criteriile de integritate, iar cazul lui Daniel Dobos va fi analizat cu celeritate de catre Comisia de etica.

USR trateaza cu maxima seriozitate criteriile interne de aderare a membrilor, precum si drepturile lor in partid. Suntem constienti de asteptarile ridicate pe care publicul le are in ceea ce priveste USR si vom comunica decizia Comisiei de etica in cel mai scurt timp posibil,” a declarat Nicusor Dan.

Presa locala din Turda a relatat ca Daniel Dobos, seful filialei locale USR, a comis doua crime in urma cu 25 de ani.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO