Guvernul a anunțat adoptarea unui proiect de amnistie fiscală. Ce persoane sunt vizate

Ultima actualizare: 14-05-2019 17:00

Guvernul a a nunțat la începutul ședinței de marți că va adopta un act normativ privind amnistia fiscală.

”Tot prin acest proiect acordăm facilitatea persoanelor care au obținut în perioada 2015-2017 venituri lunare sub nivelul salariului minim brut pe țară sau venituri anuale sub nivelul a 12 salarii brute pe economie, să nu plătească decât opțional asigurări sociale de sănătate.

Astfel, vom elimina inechităţi pentru aproximativ 600.000 de români, pentru că Guvernul este preocupat ca orice obligaţie fiscală a contribuabilului să fie proporţională cu veniturile obţinute.” - a anunțat Viorica Dăncilă.

Guvernul s-a reunit, marţi, în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, o informare referitoare la stadiul pregătirii şi organizării alegerilor europarlamentare, precum şi a referendumului.

Potrivit agendei reuniunii guvernamentale, citate de Agerpres, pe agendă se află și un memorandum carebare are ca temă: Măsuri necesare îndeplinirii condiţiei prealabile "Implementarea şi aplicarea Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi (CDPD) în conformitate cu Decizia 2010/48/CE a Consiliului privind încheierea de către Comunitatea Europeană a Convenţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap".

Totodată, pe ordinea de zi se află şi un alt memorandum privind evaluarea naţională a îndeplinirii condiţiei favorizante ''Planificarea globală a transporturilor la nivelul corespunzător'', prevăzută prin propunerea de Regulament CE de stabilire a unor prevederi comune pentru o serie de fonduri UE post 2020 (CPR) şi măsuri necesare îndeplinirii acesteia.

Un alt memoradum care urmează să fie adoptat de Executiv vizează măsuri necesare îndeplinirii condiţiei favorizante "Plan naţional sau regional privind banda largă", prevăzută prin propunerea de Regulament CE de stabilire a unor prevederi comune pentru o serie de fonduri UE post 2020 (CPR).

Totodată, Guvernul ar putea aproba bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Regiei Autonome "Registrul Auto Român", precum şi pe cel al Societăţii de producere a energiei electrice în hidrocentrale Hidroelectrica SA, aflată sub autoritatea Ministerului Energiei.

În cadrul şedinţei Executivului va fi prezentată şi o informare privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, precum şi pentru referendumul naţional din data de 26 mai.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO