Sedinta CSAT. Consiliul discuta despre industria de aparare si planul de dotare militara

17-06-2013 11:08

CSAT

O sedinta a Consiliului Suprem de Aparare al tarii (CSAT) va fi organizata luni, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi se afla discutarea starii industriei de aparare si planul de inzestrare a Armatei pentru 2013-2022.

Intre subiectele aflate pe ordinea de zi a sedintei se numara si "starea industriei de securitate, implicatiile acesteia asupra capacitatii operationale a institutiilor din domeniul securitatii nationale si masurile necesare pentru restabilirea rolului strategic al industriei de securitate in cadrul economiei nationale", potrivit unui comunicat al Presedintiei.

Alte subiecte de pe ordinea de zi sunt: "fortele armate ale Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in anul 2014; Carta Alba a Apararii; planul de inzestrare a Armatei Romaniei in perioada 2013 - 2022; Catalogul-cadru cu obiectivele de infrastructura teritoriala importante pentru sistemul national de aparare; Raportul privind activitatea Centrului de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica - CERT-RO".

Pe timpul sedintei, vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala, precizeaza comunicatul Presedintiei.

In cadrul sedintei CSAT de luni ar urma sa fie pe agenda de lucru si discutarea privatizarii firmelor din industria aeronautica de aparare - Romaero, IAR Ghimbav si Avioane Craiova SA, anunta joi ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Am prezentat de asemenea informarea cu privire la privatizarea industriei aeronautice pe care o vom discuta luni in Consiliul Suprem de Aparare a tarii. E vorba de IAR Ghimbav, Avioane Craiova si Romaero", a declarat Vosganian, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL.

De asemenea, el a precizat ca a avut miercuri o discutie pe aceasta tema cu Aerostar Bacau, care este "deosebit de interesat" de aceste privatizari.

"Vreau sa dau un mesaj foarte clar salariatilor de la Avioane Craiova, care am inteles ca au intrat in panica. Nu se pune problema intrarii in insolventa, ci a privatizarii si retinerii obiectului de activitate pentru ca aceste trei companii fac parte din capacitatea de aparare a tarii si nu se pune problema renuntarilor de activitate", a mai spus Vosganian.

Sedinta CSAT condusa de presedintele Basescu este programata sa inceapa la ora 15.00, iar premierul Victor Ponta si-a confirmat prezenta.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26