Se dau fondurile structurale pentru Romania, Greciei? Raspunsul lui Traian Basescu


Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2012 01:17
Data publicarii: Vineri 24 Iunie 2011 16:21
Categorie: Stiri Politice
Grecia

Presedintele a clarificat, la Bruxelles, situatia fondurilor structurale destinate Romaniei. Acesta a explicat cum functioneaza mecanismele europene si de ce a cerut Romania detalii despre ajutorul Greciei.

 

Presedintele Traian Basescu a declarat ca nici un cent din fondurile structurale destinate Romaniei sau altor state nu va fi dirijat catre Grecia.

"Am inteles ca a aparut un zvon ca s-ar lua din fondurile structurale ale Romaniei pentru Grecia. Nu. Nici un cent din fondurile structurale destinate Romaniei sau altor state nu va fi dirijat catre Grecia", a spus presedintele intr-o conferinta de presa sustinuta la Bruxelles, dupa Consiliul European de vara, citat de Mediafax.

El a adaugat ca pentru Romania clarificarea sprijinului UE pentru Grecia a fost o miza foarte mare. "A fost probabil cea mai mare miza a acestui Consiliu din punctul nostru de vedere, pentru ca in Romania functioneaza sapte banci elene care detin circa 27% din piata bancara romaneasca", a spus Basescu.

El a adaugat ca, din acest motiv, Romania a sustinut fara rezerve orice sprijin pentru Grecia. "Acum privim cu multa speranta - dupa ce stim decizia Consiliului European de continuare a sprijinului financiar pentru Grecia - privim cu multa speranta catre decizia Parlamentului elen de a aproba programul de restructurare, de austeritate, de oricum vor sa-i spuna grecii. Dar noi suntem un sustinator extrem de consecvent al Greciei din acest punct de vedere", a mai spus presedintele.

Sursa: Mediafax

Basescu la Bruxelles, fata in fata cu Sarkozy. Afla cum s-a terminat intalnirea
Washington Post: Atacul lui Basescu impotriva regelui Mihai aminteste de comunism
VIDEO PROTVPLUS.RO