Scandal la USR. Barna cere vot de încredere: Dacă nu voi primi, voi face un pas în spate

Ultima actualizare: 12-11-2019 20:27

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat marţi că, în urma rezultatului ''sub obiectiv'' obţinut la alegerile prezidenţiale, va cere un vot de încredere membrilor partidului, iar, dacă nu îl va primi, va face un pas în spate.

Într-o conferință telefonică cu cei peste 100 de lideri de organizații ai USR, Dan Barna a susținut că își asumă rezultatele din alegeri și eșecul de a nu intra în turul doi.

Aceștia i-au reproșat că l-au auzit și în trecut că își asumă răspunderea, fără să existe urmări.

Foarte critică, deputata Cosette Chichirau a fost prima care i-a cerut demisia. Apoi Stelian Ion.

„Cred că este la alegerea fiecărui candidat dacă simte că e cazul să facă un pas în spate. Trebuie să vedem dacă Dan Barna - și și-a asumat asta și public - mai are susținerea colegilor, e o moneda cu două fațete - un vot de încredere e contrariul unui vot de demitere”, a declarat Stelian Ion, deputat USR.

A fost momentul în care Dan Barna a propus ca în partid să se inițieze o consultare internă, astfel încât toți membrii să răspundă dacă îl mai vor sau nu președinte.

„Nu-mi dau demisia în momentul acesta, voi cere vot de încredere, colegii mei vor decide, așa am făcut de fiecare dată când a fost un moment mai delicat în partid”, a declarat Dan Barna.

Pe de altă parte, Barna le-a propus fuziunea cu partidul lui Dacian Cioloș. Acesta a invocat în ședința de luni seară faptul că cele două formațiuni nu ar avea șanse dacă participă separat la alegerile locale de anul viitor.

De altfel, varianta fuziunii este susținută și de Dacian Cioloș, care l-a înterupt pe Dan Barna de mai multe ori în conferințele comune de presă ca să îi atragă atenția să nu se mai refere doar la USR.

Potrivit unor surse, Dacian Cioloș ar fi gata să preia conducerea noului partid născut din fuziunea USR cu PLUS, însă Dan Barna va încerca să propună o formulă în care să rămână copreședinte.

 

Vezi aici ultimele informații despre primele produse care vor fi la promoție de BLACK FRIDAY 2019 la eMAG. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO