Scandal la PNL Iași, din cauza primarului Chirica: ”Este o eroare politică majoră“”

Ultima actualizare: 20-02-2020 10:51
Mihai Chirica
Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-vicepreşedintele PNL Iaşi Alexandru Muraru susţine că intrarea primarului Mihai Chirica în Partidul Național Liberal ar fi o eroare politică majoră.

 

Alexandru Muraru afirmă, într-un comunicat de presă, că nicio înţelegere politică şi niciun sondaj nu l-ar putea convinge că actualul primar al Iaşiului este eficient.

El consideră că “eventuala primire în PNL a primarului Chirica este o eroare politică majoră“.

“Lucrând de peste 15 ani în administraţia oraşului, ca director tehnic, viceprimar (PSD), şi primar de cinci ani (ales PSD), Mihai Chirica a eşuat în a contribui cu adevărat la dezvoltarea oraşului şi la transformarea acestuia într-o metropolă europeană comparabilă măcar cu cele din vestul ţării. Iaşul este un oraş ignorat de către primarul său, cu o administraţie majoritar PSD întreţinută şi alimentată de Chirica, teleormanizată, fără parcuri industriale, fără investiţii majore în infrastructură, fără parcări moderne, fără stadion european, fără sală polivalentă, fără bazin olimpic, fără filarmonică, un oraş care nu are nici măcar un PUG şi unde tunurile imobiliare sunt la ordinea zilei“, afirmă prim-vicepreşedintele PNL Iaşi Alexandru Muraru, potrivit News.ro.

El aminteşte că edilul ieşean este implicat în numeroase scandaluri imobiliare şi financiare, că are o avere pe care nu o poate justifica, iar recent a fost condamnat pentru declaraţii rasiste de către CNCD.

"Insultele, jignirile, răfuielile cu presa, intimidarea oamenilor de afaceri sunt la ordinea zilei. Universul politic al lui Chirica arată exact ca cel al lui Radu Mazăre, al Gabrielei Firea sau al Olguţei Vasilescu: clanuri, reţele, clientelă cotropitoare. Un asemenea personaj nu va fi niciodată un liberal“, spune Alexandru Muraru.

Prim-vicepreşedintele PNL Iaşi precizează că asocierea de numele preşedintelui Iohannis, de care a făcut uz Mihai Chirica în ultima vreme, este “un neadevăr de mari proporţii“.

"Acesta a avut scopul de a proiecta o aşa-zisă susţinere de care s-ar bucura actualul primar din partea preşedintelui României. Este complet fals. Nu a existat nicio invitaţie, nici directă şi nici indirectă, a preşedintelui Iohannis adresată lui Mihai Chirica de a adera la PNL, nu a existat nicio corespondenţă, nici directă şi nici indirectă, nici întâlniri secrete pe această temă. Faptul că Mihai Chirica foloseşte abuziv numele preşedintelui Iohannis în eventuala sa venire în PNL demonstrează o mare impostură, dar şi disperarea cu care a căutat fără succes, vreme de doi ani, uşa de intrare în PNL şi un comportament penibil“, susţine Muraru.

Liberalul ieşean consideră că eventuala candidatură a lui Mihai Chirica din partea PNL va decredibiliza pentru mulţi ani organizaţia.

"Se va termina prost, în oricare scenariu. Una este să susţii un proiect politic sau o oportunitate de moment şi alta este să primeşti în rândul Partidului Naţional Liberal un fost vicepreşedinte naţional PSD. O ipostaziere a Gabrielei Firea şi a Olguţei Vasilescu la Iaşi, un personaj crescut de baronul Gheorghe Nichita, validat de protipendada PSD.(…) Românii ne-au arătat în 2019, la vot, nu doar că nu mai doresc PSD, ci nici baroni şi nici PSD-işti îmbrăcaţi în haine noi“, adaugă liberalul ieşean.

Prim-vicepreşedintele PNL Iaşi Alexandru Muraru speră că liberalii din Bucureşti, Craiova sau Constanţa nu se vor trezi cu actualii primari PSD în postura de candidaţI, adăugând că “un baron PSD-ist arondat la PNL nu va fi niciodată un liberal“.

"La alegerile pentru primăria Iaşi, un compromis compromiţător va naşte probabil o victorie de moment, dar o mare ultragiere şi, implicit, o amânare a unui proiect autentic liberal, menit să transforme cu adevărat oraşul şi comunitatea“, mai spune Alexandru Muraru.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!