Șantierul Autostrăzii de Centură a Bucureștiului a fost inaugurat cu artificii tricolore

Ultima actualizare: 19-08-2020 12:21

Lucrările de construcţie aferente lotului 2 al Centurii Bucureşti Sud au fost inaugurate, marți, cu artificii în culorile naționale, după ce responsabilii acestui proiect au apăsat cu emoție un buton.

Este vorba despre lucrările de construcţie aferente lotului 2 al Centurii Bucureşti Sud, km. 69+000 - km 85+300.

Durata execuţiei efective a lucrărilor de construcţie este de 30 de luni, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Agerpres.

La inaugurare au participat premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Alături de ei au fost și responsabilii acestui proiect, care au apăsat pe un buton pentru a declanșa artificiile în culorile naționale.

Potrivit CNAIR, antreprenorul acestui obiectiv, în valoare de aproximativ 750,85 milioane de lei (fără TVA), este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS.

În replică, Ministerul Transporturilor a transmis printr-un comunicat că nu a știut despre declanșarea artificiilor și că acest moment a fost pregătit de către antreprenor:

”În vederea informării corecte a opiniei publice facem următoarele precizări:

Reprezentanții Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor nu au avut cunoștință despre momentul pirotehnic organizat de către antreprenorul ALSIM ALARKO SANAYI TESISLERI VE TICARET A.S. și nu și-au dat acordul asupra acestui moment. Acest detaliu nu a fost prezentat de către antreprenor înainte de desfășurarea evenimentului și a aparținut în totalitate organizatorului.”

Lotul 2 de Centură Bucureşti Sud are o lungime de 16,3 km, iar sursa de finanţare este asigurată din POIM 2014 - 2020.

Întrebat de corespondentul Pro TV Ovidiu Oanță ”câți kilometri efectivi de autostradă s-au construit în 2020”, premierul Orban a subliniat faptul că este o diferență între tăiatul unei panglici și construcția unei autostrăzi.

Ă, aici, construcția e una, tăiatul panglicilor este alta. Am să vă dau răspunsul că noi am alocat cei mai mulți ani pentru investiții în infrastructură, din ultimii 10 ani, execuția bugetară pe primele 6 luni. Și asta e o dată certă de la momentul în care pornește un proiect până la momentul în care se taie panglica e un drum relativ lung. Important este ca drumul ăsta să nu fie mai lung decât ce prevăd termenele contractuale și decât prevede planificarea.” - a spus premierul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO