Primul sondaj dupa alegeri. 55% dintre romani cred ca tara noastra merge intr-o directie buna. Ce cota de incredere are Ponta

Ultima actualizare: 26-11-2014 07:00

Popularitatea presedintelui ales s-a triplat, iar dupa alegeri numarul romanilor care cred ca tara merge intr-o directie buna s-a dublat. Sunt rezultatele unui sondaj la nivel national.

Potrivit studiului, inainte de alegeri in Klaus Iohannis aveau incredere 25 la suta dintre romani, iar dupa increderea a crescut la 61 la suta.

Pe de alta parte, romanii au mai putina incredere in Victor Ponta decat inainte de alegeri: 33% din romani sustineau ca au incredere in premier, iar acum doar 27% mai spun acelasi lucru.

Sociologii au constatat in aceasta saptamana de dupa alegeri ca optimismul romanilor s-a imbunatatit enorm!

55 la suta considera ca tara noastra merge intr-o directie buna, fata de 24 la suta inainte de campania electorala. Respectiv, 34 la suta considera acum ca directia este gresita, fata de 73 la suta cati erau inainte de 16 noiembrie.

Curios este ca 10 la suta dintre votantii lui Victor Ponta declara acum ca au votat cu Klaus Iohannis. Cu alte cuvinte, teoretic, fostul primar al Sibiului ar castiga astazi alegerile cu 66 la suta.

Potrivit sociologilor, popularitatea lui Klaus Iohannis a crescut exploziv. Daca inainte de alegeri doar 25 la suta sustineau ca au incredere in el, astazi numarul lor este de 61 la suta.

Invitat la emisiunea "Dupa 20 de ani", Klaus Iohannis a promis schimbari in Romania: "Fiindca impreuna cu mine, milioane de romani vor sa schimbe felul in care se face politica in Romania. Vor alta Romanie. O Romanie mai buna".

Odata cu cresterea increderii in presedinte, a crescut si increderea romanilor in institutia Presedintiei. Inainte de alegeri 24 la suta aveau multa si foarte multa incredere in Presedintie. Astazi sunt 56 la suta.

Dintre institutiile statului, cea mai mare incredere o au romanii in Armata, 83 la suta, iar cea mai mica in Parlament 22 la suta. Biserica starneste incredere intr-o proportie de aproape 70 la suta.

Cei mai optimisti romani sunt intre 35 si 49 de ani. Cei mai pesimisti au intre 18 si 34 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO