Romania, m-ai ales: cum vom trai in 2009?

×
Codul embed a fost copiat

Anul 2009 este dominat de mai multe schimbari: schimbarea formulei guvernamentale si recesiunea economica ce va lovi fara dar si poate si tara noastra.

Mariana Campeanu considera ca inca ne putem considera in parametri normali, in Romania exista aproximativ 11.600 de someri, un numar ce nu trebui sa ne nelinisteasca. Se monitorizeaza in permanenta ceea ce angajatorii isi propun pentru viitoarele luni: ultima cifra este 34.000 de noi angajari, astfel nu trebuie sa ne alarmam, ci trebuie sa fim precauti.

Ionel Popescu considera si el ca problema somajului nu este una stringenta. In acest moment nu avem o problema cu disponibilizarile: in Bucuresti rata somajului este de 1,8%.

Scaletchi este de parere ca trebuie sa ne preocupe faptul ca investitiile au stagnat in Romania si nimeni nu isi permie intr-o piata libera sa lucreze cu marfa pe stoc. Avem in prezent 2.000.000 de pensionari dar si foarte multi someri, ceea ce ar trebui sa ridice mai multe semne de intrebare dezvoltatorilor.

Citește și
Cristian Tabara
"Romania, m-ai ales": Cota unica, un raspuns la criza economica?
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”
Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Romania, m-ai ales: prezentarea invitatilor
Romania, m-ai ales: prezentarea invitatilor

Cum vom trai in 2009 este subiectul dezbatut de invitatii emisiunii Romania, m-ai ales.

"Romania, m-ai ales": Cota unica, un raspuns la criza economica?

Avand in vedere faptul ca Romania se indreapta spre o criza economica, invitatii au fost intrebati daca considera ca aceasta cota unica poate reprezenta o solutie.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.