Replica ironica a ministrului Rus: “Vedeti ca la domnul primar ungur i-am dat microbuzul cu probleme la partea de franare”

Dată publicare: 12-09-2014 15:00
Dată actualizare: 15-09-2014 07:13


Ioan Rus

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, prezent vineri la Cluj, la ceremonia de predare a sapte microbuze scolare le-a dat o replica ironica primarilor liberali care au sustinut ca acordarea de microbuze s-a facut pe criterii politice.

“Da pe criterii politice, ultimul, domnul e ungur, celalalt e liberal, celalalt e din Cojocna. Deci, majoritatea sunt pedisti si liberali, deci ne-au acuzat pe buna dreptate. Ce sa zic altceva… si vedeti ca la domnul primar ungur i le-am dat cu probleme la partea de franare”, a glumit Ioan Rus, conform Vocea Transilvaniei - aratand spre primarul din Catina, Alexandru Bota, care este maghiar, dar este primar pe listele PSD.

Ioan Rus a declarat ca microbuze scolare vor mai ajunge la Cluj pana la sfarsitul anului.

“Ca sa ai rezultate economice trebuie sa ai un popor inteligent si sanatos, in interiorul acestui principiu mare asa ca Guvernul ia masuri serioase in acest sens, printre acestea si livrarea de microbuze scolare pentru a asigura posibilitatea copiilor nostri de a invata in numar cat mai mare. Programul este in derulare, deci nu vom reusi sa dam microbuze la toate scolile din Romania care au nevoie. Este un program care se deruleaza, va fi si in anii urmatori, unele se vor defecta, vor trebui reinnoite”, a mai precizat Ioan Rus.

La randul sau, vicepremierul Liviu Dragnea, care a predat, vineri, zece microbuze scolare primarilor din Bihor, a fost intrebat in ce alt stat din Uniunea Europeana premierii sau vicepremierii mai "impart" chei pentru microbuze. Raspunsul sau a fost: "In Romania. Le impartim cu drag!”.

Ulterior, intr-o conferinta de presa, Liviu Dragnea a revenit asupra intrebarii: "Am fost intrebat, dupa ce am dat cheile, in ce alta tara europeana mai dau premierii si vicepremierii chei pentru microbuze scolare si am raspuns. Va spun ca in Romania si o facem cu drag, si cred ca abordarea corecta aceasta trebuie sa fie, premierul si vicepremierul nu trebuie sa fie izolati intr-un turn de fildes, ci in cat mai multe ocazii trebuie sa ia contact cu beneficiarii, cu primarii, cu presedintii de consilii judetene, pentru ca e important sa se arate un mesaj puternic, cat de multa importanta se da educatiei”.

Primarii din zece comune bihorene au fost convocati, vineri, la Prefectura Bihor, pentru a le fi predate microbuze scolare pentru elevii si prescolarii din localitatile pe care le conduc. Insotit de prefectul de Bihor, Claudiu Pop, si de vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor, Ioan Mang, care este si presedintele PSD Bihor, vicepremierul Liviu Dragnea a intrat in curtea interioara a CJ Bihor, unde microbuzele fusesera parcate inca de joi seara, impartind cheile autovehiculelor primarilor din Biharia, Borod, Bors, Diosig, Finis, Gepiu, Lazareni, Sacadat, Sannicolau Roman si Varciorog. Dintre cele zece comune, trei au primari UDMR, cate una este condusa de edili PNL, iar celelalte au primari PSD.

"Vreau sa aveti grija cum mergeti, pentru ca transportati copii”, i-a spus Liviu Dragnea soferului angajat de Primaria comunei Bors sa conduca microbuzul scolar. "Va place? Am auzit ca ne certa un domn primar ca dam microbuze. Deci, va folosesc microbuzele”, i-a mai spus el primarului comunei Borod, Sorin Sarca.

De asemenea, Dragnea a spus ca saptamana viitoare, in sedinta de Guvern, "concomitent cu modificarea legislatiei”, vor fi aprobate finantarile pentru alte 700 de microbuze scolare, "in special pentru zona urbana”, in conditiile in care primariile de municipii si orase nu puteau primi asemenea vehicule.

Prezent la conferinta de presa organizata dupa eveniment, presedintele Consiliului Judetean Bihor, Cornel Popa, care este si presedintele PNL Bihor, i-a spus liderului local al UDMR, Alexandru Kiss, alaturi de care statea: "Cand am fost noi la guvernare si am adus 107 ambulante in judet, nu ne-am gandit ca se poate face propaganda din asta. Nu am plimbat pe aici nici masinile, nici ministrii”.

In judetul Bihor au fost repartizate intr-o prima etapa, intre lunile iulie-septembrie, 17 microbuze scolare, urmand ca intr-o a doua etapa si o a treia etapa sa mai fie repartizate, potrivit vicepremierului, alte 32 microbuze, pentru tot atatea comune.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO