Reacția PSD după ce Iohannis a anunțat că nu a aprobat bugetul: ”Minte!”


Ultimul update: Vineri 22 Februarie 2019 14:28
Data publicarii: Vineri 22 Februarie 2019 14:03
Categorie: Stiri Politice
sigla PSD

PSD a reacționat, vineri, la scurt timp după ce Klaus Iohannis a anunțat că va sesiza CCR cu privire la bugetul de stat pe 2019, acuzându-l că ”minte”.

Într-un mesaj postat pe Facebook, PSD afirmă că ”motivul real pentru care Iohannis nu a aprobat bugetul este că PSD a tăiat bani de la serviciile secrete și i-a alocat pentru educația și sănătate”.

Iată mesajul integral postat de PSD:

”IOHANNIS MINTE! Tot ce a spus despre bugetul propus de PSD+ALDE este o minciună! Azi nu a vorbit președintele României, ci președintele PNL aflat în campanie electorală prezidențială. Iohannis Bețe-n Roate nu vrea ca economia națională să meargă bine în Guvernarea PSD. Este hotărât să-i facă pe români să sufere, doar pentru a putea da vina pe PSD la viitoarele alegeri prezidențiale.

Dacă bugetul propus de PSD+ALDE nu este bun, cum a putut Iohannis să aprobe bugetul Guvernului Cioloș care prevedea cu 10 miliarde mai puțin la Educație, cu 16 miliarde mai puțin la Sănătate și cu 10 miliarde mai puțin pentru comunitățile locale! Este o minciună că autoritățile locale ar fi primit mai puțin cu 1 miliard față de anul trecut! Au primit cu 4,6 miliarde în plus! Este o minciună sfruntată că bugetul pentru partide a crescut de 20 de ori, a crescut de 1,6 ori, inclusiv pentru partidul lui Iohannis. PNL a fost cel care a cerut în Parlament majorarea banilor pentru partide și același Iohannis a promulgat legea fără obiecții.

Este o minciună că Educația e subfinanțată! În 2019, Educația a primit cel mai mare buget din istorie: 31,2 miliarde lei, față de numai 21,6 în „Guvernul lui Iohannis”. Motivul real pentru care Iohannis nu a aprobat bugetul este că PSD a tăiat bani de la serviciile secrete și i-a alocat pentru educația și sănătatea copiilor din România!”

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

Preşedintele Iohannis a sesizat CCR cu legea bugetului de stat pe 2019
VIDEO PROTVPLUS.RO