PSD amenință că dărâmă Guvernul înainte de alegeri. Se pregătește moțiune de cenzură

31-05-2020 13:28


PSD afirmă că va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul nu va dubla alocaţiile de la 1 august, aşa cum prevede legea, şi, dacă nu va crește pensiile cu 40% de la 1 septembrie.

"Şi nu putem decât să lansăm acest îndemn: lăsaţi aberaţiile, dublaţi alocaţiile. Auzim în spaţiul public, permanent, că nu sunt bani. În acelaşi timp, ştim cu toţii că în 7 luni de guvernare, aproape 7 luni de guvernare, guvernul PNL şi domnul Cîţu s-au împrumutat cu aproximativ 75 de miliarde de lei, aproape cât toate împrumuturile pe care le-a făcut guvernul PSD în 3 ani de zile. Este inadmisibil să spui că nu ai bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor sau pentru creşterea pensiilor în condiţiile în care aceşti peste 15 miliarde de euro nu au o destinaţie precisă, nu există nicio comunicare a Ministerului Finanţelor care să ne spună ce s-a întâmplat cu aceşti bani", a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, într-o conferință de presă.

El susține că la ora actuală sunt "peste 1,9 milioane de pensionari, adică 40% din totalul pensionarilor României, care au pensie mai mică de 1000 de lei".

"Nu cred că guvernul faliment al domnului Orban nu înţelege că o majorare de 40% este o majorare care să se simtă, în special, în buzunarele acestor români năpăstuiţi. Bani sunt, dacă nu mai fură, dacă sprijină economia, dacă cresc colectarea şi dacă nu mai hrănesc clientela de partid. În concluzie, PNL să nu se atingă de copii şi de pensionari, de drepturile lor, altfel, aşa cum am anunţat public în repetate rânduri, Partidul Social Democrat va depune o moţiune de cenzură", a mai declarat Romaşcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că, în cazul în care alocaţiile nu vor creşte de la 1 august, social-democraţii vor începe strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură.

”Dacă la 1 august nu există dublarea alocațiilor, vom începe strângerea de semnături pentru moțiunea de cenzură. Iar dacă la 1 septembrie nu se vor întâmpla cele legiferate privind pensiile, cu certitudine la începutul lunii septembrie vom depune această moțiune.” - a mai spus Romașcanu.

Recent, premierul Ludovic Orban a afirmat că alegerile locale ar putea fi organizate în această toamnă, iar cele parlamentare ar putea avea loc în 6 decembrie. 

 

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO