PSD vrea alegeri anticipate. Cine ar urma să facă Guvernul

Ultima actualizare: 28-09-2021 14:05
PSD vrea alegeri anticipate. Cine ar urma să facă Guvernul
Agerpres

România se scufundă într-o criză politică majoră, care s-ar putea solda cu alegeri anticipate. Din ultimul sondaj de opinie reiese că PSD ar câștiga detașat un scrutin parlamentar, cu circa 37%, în timp ce PNL ar obține doar 20% din voturi.

 

”Alegeri anticipate. Asta e decizia şi soluţia PSD în acest moment”, a declarat marți Marcel Ciolacu, președintele social-democraților.

Anunțul său vine la doar câteva zile după ce un sondaj Avangarde dădea PSD drept câștigător detașat al unor eventuale alegeri, cu 37% din voturi.

Urmau, la mare distanță, PNL, cu 20%, AUR- 14%, USR PLUS - 13%, UDMR- 5%, PMP- 4% și PPUSL- 4%.

În contextul alegerilor interne și al diviziunilor din PNL, este foarte probabil ca scorul său electoral să fie chiar și mai mic de 20%, iar cel al PSD să depășească, fără probleme, 40%.

În aceste condiții, eventualele alegeri anticipate ar putea duce la un guvern format din PSD și AUR, în ciuda asigurărilor date de cele două formațiuni că nu se vor alia sub nicio formă.

 

Rafila și Boc, peste Iohannis în topul aprecierii

 

Același sondaj arăta că 73% dintre români apreciază că țara se îndreaptă într-o direcție greșită.

Cât despre personalitățile care se bucură de cea mai bună părere, medicul Alexandru Rafila conduce un top evidențiat de sondaj, cu 36%, urmat de Emil Boc (30%), Klaus Iohannis (28%), Marcel Ciolacu (27%) și Gabriela Firea (24%). Despre premierul Florin Cîțu doar 14% dintre români au o părere bună, mai arăta sondajul Avangarde.

Guvernul Cîțu se confruntă acum cu o criză politică majoră, după ce va trebui să facă față nu uneia, ci la două moțiuni de cenzură; una depusă de USR și AUR, căreia Curtea Constituțională i-a dat cale liberă în Parlament, la care se adaugă cea depusă de PSD.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO