PSD sustine ca firma lui Gheorghe Seculici va incasa 1 mil. lei de la stat

28-04-2011 16:38

Gheorghe Seculici

Conducerea PSD Arad sustine ca firma de proiectari a lui Gheorghe Seculici, care este si presedinte al PDL Arad, va incasa un milion de lei din bani publici. Banii vor fi acordati pentru proiectarea a 17 gradinite.

"Banii provin de la Guvern si dintr-un imprumut la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. De altfel, nu este prima data cand firma domnului Seculici primeste contracte pe linie politica. Clientela PDL nu tine cont de situatia generala din tara si continua sa isi faca parte din banul public", se arata in comunicatul semnat de presedintele PSD Arad, Dorel Caprar, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, "firmele apropiate PDL reusesc sa obtina bani, bani si iarasi bani din fonduri publice". Mai mult, liderul PSD Arad afirma ca "nu exista nicio logica" pentru construirea de noi gradinite, in conditiile in care Guvernul a inchis astfel de unitati de invatamant in toata tara, in ultimii ani.

In replica, Gheorghe Seculici a declarat ca nu este vorba de niciun conflict de interese. 

"Tinand cont de caracterul public al licitatiilor la care a participat compania, precum si de faptul ca nu detin o functie de demnitate publica numita, nu exista niciun conflict de interese in legatura cu unica licitatie castigata de aceasta firma pentru proiectarea de gradinite", a declarat Seculici.

El a mai adaugat ca, in calitate de presedinte al PDL Arad, nu are "puterea de a influenta deciziile autoritatilor statului". Gheorghe Seculici este socrul primarului municipiului Arad, Gheorghe Falca (prim-vicepresedinte al PDL Arad), al carui nas de casatorie este seful statului, Traian Basescu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO