Dragnea si Oprea, la cutite. UNPR nu mai primeste niciun loc de parlamentar pe listele PSD, la alegerile din toamna

Ultima actualizare: 06-02-2016 07:01
gabriel oprea

Partenerii de alianta de la PSD i-au dat miercuri o veste proasta lui Gabriel Oprea. Supranumit de presa "partidul-remorca", UNPR nu va mai primi pe listele social democratilor niciun loc de parlamentar la alegerile din toamna.

Partenerii de alianta de la PSD i-au dat miercuri o veste proasta lui Gabriel Oprea. Supranumit de presa, "partidul-remorca", UNPR nu va mai primi pe listele social democratilor niciun loc de parlamentar la alegerile din toamna.

Cei doi lideri batusera palma marti seara pe un protocol de colaborare, insa Oprea i-a mai cerut dimineata, lui Liviu Dragnea, garantia ca va avea macar 30 de alesi. Pesedistii s-au impotrivit.

Social-democratii l-au asteptat miercuri dimineata pe Gabriel Oprea sa semneze un protocol de colaborare intre cele doua formatiuni. Textul convenit cu o seara inainte prevedea ca fiecare partid va merge separat la alegerile locale, nu si la parlamentarele din toamna. Doar ca numarul senatorilor si deputatilor UNPR pe listele comune va fi hotarat in functie de rezultatele de la primarii.

Desi seara a batut palma cu Dragnea, dimineata Oprea n-a mai fost de acord cu textul si a cerut daca nu 38 macar 30 de mandate. PSD-ul s-a opus, iar intelegerea a picat.

Liviu Dragnea, presedinte PSD: "Au zis pana la urma ca e o zi complicata si o sa ne intalnim azi dupa-amiaza sa stabilm exact cand ne intalnim. Textul protocolului l-am discutat aseara, l-am finalizat, e numai chestiunea de timing. Discutiile au fost clare, e vorba despre un protocol pentru alegerile locale."

Dupa pranz, cei doi lideri s-au retras fiecare la partidul sau apoi ar fi trebuit sa reia discutiile. Acest lucru nu s-a mai intamplat asta desi sediile impart aceeasi curte. Liviu Dragnea a transmis ca presa trebuie sa ramana in strada iar el s-a vazut cu singurul partener de alianta ramas, Calin Popescu Tariceanu, seful ALDE, dupa care a plecat in tromba.

In cazul lui Oprea portarul a scos cainele la plimbare si a lasat poata deschisa pentru ca fostul ministru sa plece cat mai repede fara sa faca declaratii.

Potrivit unor surse, protocolul ar putea fi semnat joi, la Parlament.

 

Joia trecuta, la Sinaia, liderul PSD, Liviu Dragnea, declara ca social-democratii vor propune UNPR si ALDE incheierea la nivel local de acorduri de colaborare pentru alegerile locale, el adaugand ca PSD nu va face aliante cu PNL sau PMP.

"Am decis ca vom propune UNPR un proiect de acord de colaborare care sa dea posibilitatea tuturor organizatiilor PSD si, respectiv, UNPR ca, acolo unde considera ca este eficient pentru procesul electoral si se maresc sansele de castig in alegeri, pot incheia aliante electorale in conditiile pe care le considera cele mai bune din punctul de vedere al sanselor de castig. De asemenea, o sa propunem un astfel de acord si colegilor din ALDE. (...) Nu vom face aliante electorale cu o alta formatiune politica. (...) Nu facem nici cu PNL, nici cu PMP, nu facem aliante electorale decat ori cu UNPR, ori cu ALDE. Depinde de cum se inteleg la nivel local", declara Dragnea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO