PSD se plânge oficialilor europeni că PNL vrea să schimbe legea electorală chiar înainte de alegeri

Ultima actualizare: 14-01-2020 15:58
Gabriela Firea (stg.), Ion-Marcel Ciolacu (ctr. stg.), Mihai Fifor (ctr. dr) si Gabriel Mutu (dr.) discuta inainte de sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al PSD.
Agerpres

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, că va trimite o scrisoare oficialilor europeni despre intenţia Guvernului de a modifica legile electorale, astfel încât să se revină la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin.

”Să trimitem o scrisoare din partea PSD, atât la preşedinta Comisiei Europene, cât şi la grupul social- democrat, cât şi la preşedintele Parlamentului European şi la toţi europarlamentarii.

Acest abuz de a schimba legile electorale în pofida unei decizii a Curţii Constituţionale şi a unei recomandări a Comisiei de la Veneţia. Nu ai dreptul într-un stat democratic şi european, sub nicio formă, să modifici legile electorale cu două, trei luni înainte de momentul electoral. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României aşa ceva şi sperăm să nu se întâmple nici de această dată”, a declarat Marcel Ciolacu. după ședința CEX al PSD.

Social democrații se vor plânge oficialilor europeni în privința modalității de adoptare a acestor modificări legislative.

De asemenea, ei vor arăta că aceste modificări sunt luate cu mai puţin de 4 luni înaintea alegerilor electorale.

Nu în ultimul rând, Ciolacu a prezentat o listă de nume ale unor lideri din PNL, care au votat în legislaturile parlamentare din trecut pentru adoptarea legii privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin:

- Raluca Turcan
- Olar Corneliu
- Preda Cezar
- Gheorghe Tinel
- Ionescu George 
- Movilă Petru
- Bălan Ioan
- Bode Lucian
- Anastase Roberta
- Adronache Gabriel

”Acești oameni dovedesc că fac politică măruntă, ipocrită. Ei sunt cei care au modificat legea din 2 tururi la 1 tur, iar astăzi vin total nedemocratic, ilegal, să modifice legea și regulile în timpul jocului.” - a declarat președintele interimar al PSD.

De altfel, Ciolacu a reafirmat faptul că PSD va depune moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban dacă Executivul își va angaja răspunderea în Parlament pentru legea privind alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin: ”Categoric”, a spus Ciolacu.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO