PSD ii cere presedintelui Basescu sa recunoasca fraudarea legii pensiilor

20-09-2010 00:00


Victor Ponta

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat, astazi, dupa sedinta partidului, ca ii cere public presedintelui Traian Basescu sa nu promulge legea pensiilor. Social-democratii sustin ca legea a fost adoptata prin fraudare, de Roberta Anastase.

Asa ca Ponta a anuntat ca formatiunea pe care o conduce va trimite urgent presedintelui Romaniei o scrisoare, cu toate detaliile legate de adoptarea legii pensiilor, in care ii va cere sa faca uz de atributiile sale constitutionale.

"..cu o referire foarte clara la votul fraudulos, dat saptamana trecuta in Camera Deputatilor, sub egida presedintelui acestei Camere, doamna Roberta Anastase, atunci cand am sesizat acest lucru si ati sesizat si dvs. cei din presa. Fiind prezenti in sala doar 80 de deputati PDL, si probabil independenti, presedinta Camerei, comitand evident o infractiune, a numarat 170 de voturi." - a spus Victor Ponta.

Prin urmare, seful social-democratilor a anuntat ca ii cere presedintelui Traian Basescu sa aiba o pozitie foarta clara pana marti, fata de fraudarea unei legi si sa nu promulge acest document. In caz contrat, social-democratii sunt decisi sa NU participe la sedinta celor doua Camere din Parlament, unde seful statului va tine un discurs.

De asemenea, conducerea PSD, ajutata de juristi, lucreaza la plangerea penala care va fi depusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva Robertei Anastase. Ea va fi acuzata de abuz in serviciu, fals si uz de fals in adoptarea legii privind pensiile.

"Doamna Anastase este un hot, pentru ca asa a procedat. A spus ca s-a stricat aparatul electronic si a numarat 170 de voturi, dupa ce cu un minut mai devreme, prin vot electronic, avusese 82 de voturi", a mai sustinut Ponta.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO