PSD îi acuză pe Arafat și ministrul Voiculescu: ”Au murit oameni din vina lor!”

Dată publicare: 13-04-2021 10:19
Dată actualizare: 13-04-2021 10:28


sigla PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a criticat luni seara pe prim-ministrul Florin Cîţu și ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru tragedia de la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş.

"Cîţu a ratat iar. Trebuia să îl demită pe Vlad Voiculescu. Singurul gest onorabil. Dar a fugit, din nou, de răspundere. O vom face noi prin moţiune", a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

El susţine că PNL "e luat ostatec de Barna şi userişti".

"Cîţu a ieşit ca o dizeuză de bâlci să îi pună covor roşu lui Arafat! Aşa am aflat, după şapte ore, că, la ora 16,25, ora României, au murit iar nişte oameni din vina lor! Au murit oameni fără oxigen din vina lor! Şi ei caută acarul Păun cu tot felul de explicaţii penibile şi sforăitoare! PNL-ul e luat ostatec de Barna şi userişti! Nu pot nimic. O adunătură de laşi, fricoşi incompetenţi şi hoţi!", a susţinut Marcel Ciolacu.

Luni, social-democraţii au anunţat depunerea unei noi moţiuni simple împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Tragedia de la spitalul Victor Babeș

 

Încă o tragedie zguduie sistemul de sănătate de la noi. După episoadele cutremurătoare de la Piatra Neamț și de la Institutul Matei Balș, acum la Spitalul Victor Babeș din Capitală au murit oameni nevinovați.

Trei pacienți infectați cu SARS-COV2 s-au stins luni după-amiază în urma unei defecțiuni a Unității Mobile de Terapie Intensivă din curtea instituției. Alți cinci bolnavi, internați și ei acolo, au fost salvați și transferați în stare gravă.

8 pacienți erau internați în TIR-ul de Terapie Mobila de la Spitalul Victor Babeș când s-a produs incidentul. 3 dintre ei, care erau intubați și ventilați mecanic, nu au mai putut fi salvați.

Ceilalți au fost resuscitați de doctori până când au sosit ambulantele. Doar unul a avut loc într-o secție internă de Terapie Intensivă. Alți doi au fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni, unul la ROL2 și altul la Floreasca.

Starea acestor bolnavi este gravă, spun medicii, pentru că, deși nu erau intubați, erau conectați la oxigen.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO