PSD depune motiune simpla impotriva ministrului Justitiei Raluca Pruna. Documentul se numeste "Si minciuna poate sa ucida"


Ultimul update: Joi 13 Octombrie 2016 07:15
Data publicarii: Luni 10 Octombrie 2016 15:11
Categorie: Stiri Politice
ministrul justitiei

Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, va fi depusa luni la Camera Deputatilor, a anuntat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, motiunea este intitulata "Si minciuna poate sa ucida" si ar putea fi dezbatuta si votata de deputati in cursul zilei de marti.

"Se depune astazi (la Camera - n.r.). Textul motiunii este deja redactat si sunt toate sansele ca maine (marti - n.r.) sa se dezbata si sa se si voteze in plen. (...) Declaratiile publice pe care le-a facut doamna ministru al Justitiei noua ni se par foarte grave. In acest sens, facem acest demers politic, de care nu cred ca va tine seama prim-ministrul, sa depunem aceasta motiune simpla, iar doamna ministru are posibilitatea - daca va dori sa vina in Parlament, pentru ca domnul Irimescu nu a venit in Parlament cand s-a dezbatut motiunea simpla impotriva dumnealui -, are sansa sa poata sa explice ce a vrut sa spuna", a declarat Dragnea la Senat, conform Agerpres.

Intrebat daca a discutat cu ministrul Justitiei, Dragnea a replicat: "Eu nu am conversatii uzuale cu doamna Pruna si nici nu avem o comunicare. Sincer, nici nu tin sa comunic cu doamna Pruna".

De altfel, demersul din Parlament al social-democratilor a fost anuntat de liderul PSD duminica seara, el explicand intr-o emisiune televizata ca este "foarte grav ca un membru al Guvernului afirma public ca a mintit judecatorii CEDO".

Afirmatia la care face referire Liviu Dragnea a fost facuta de Raluca Pruna in sedinta Consiliului Superior al Magistraturii de joi. Ministrul Justitiei arata atunci ca a mintit la CEDO cand a spus ca a fost asigurat un buget pentru sapte penitenciare a cate 150 de milioane de euro, banii nefiind prevazuti in buget, ci doar pe hartie.

"Stiti cum e, domnule judecator, ca la penitenciare, unde eu m-am dus si am mintit la CEDO - si spun bine mintit la CEDO - ca eu am crezut ca daca mi se da o hartie sub semnatura cuiva din statul roman... Deci, eu am mintit acolo spunand ca noi am asigurat buget pentru sapte penitenciare a cate 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau niste bune intentii, pentru ca in realitate in buget noi nu aveam acesti bani", sustinea Raluca Pruna.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO