PSD amână CEX şi congresul partidului, după primul caz de coronavirus


Ultimul update: Joi 27 Februarie 2020 22:26
Data publicarii: Joi 27 Februarie 2020 22:21
Categorie: Stiri Politice
sigla PSD

Conducerea interimară a Partidului Social Democrat a transmis joi seară că va amâna reuniunile din următoarele zile, pentru a preveni răspândirea infectării cu coronavirus.

Atât congresul PSD de sâmbâtâ, cât şi CEX-ul programat pentru vineri seară, vor fi amânate.

COMUNICATUL PSD:

 

Congresul PSD se amână, siguranța și sănătatea oamenilor sunt prioritare

Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie.

Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate.

Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată.

Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice.


 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO