Proiect de lege: Magazinele, obligate sa ofere spatii cu produse romanesti

Ultima actualizare: 01-11-2012 12:44
cumparaturi

Deputatii Horea Uioreanu (PNL) si Mircia Giurgiu (PDL) au depus in Parlament un proiect de lege, care prevede ca supermarket-urile sa fie obligate sa ofere spatii de expunere pentru produsele alimentare si nealimentare traditionale romanesti.

Potrivit proiectului de lege, aceasta masura are drept scop sustinerea economiei autohtone.

Deputatul Horea Uioreanu este de parere ca, in prezent, marile magazine recurg la un blocaj, care ii afecteaza pe producatorii romani.

Potrivit deputatului liberal, in cadrul acestor spatii vor putea fi expuse produse specifice judetului in care un supermarket isi desfasoara activitatea. El sustine ca a discutat pe aceasta tema si cu ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, care si-a manifestat sustinerea fata de proiect.

Potrivit proiectului de act normativ, nerespectarea prevederilor privind spatiile de expunere va fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.

"Ma astept la rezistenta din partea supermarket-urilor. Nu ne intereseaza sa sustinem rosiile din Africa de Sud si usturoiul din China, ci, mai degraba, ceapa de Turda sau branza de Nasal, din judetul Cluj", a mai spus Horea Uioreanu.

Mai multe detalii si pe Mediafax.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO