Proiect de lege: elevii sa invete numai dimineata. "In schimbul doi ei merg deja obositi la scoala"

05-08-2015 10:00

Elevi - stiri

Deputatul liberal Stefan Baisanu a initiat un proiect de lege prin care propune ca invatamantul primar, gimnazial si liceal sa se organizeze si sa functioneze numai cu program de dimineata.

Proiectul se afla in dezbatere publica pe site-ul Camerei Deputatilor, iar initiatorul precizeaza in expunerea de motive ca invatamantul primar, gimnazial si liceal trebuie sa aiba program doar dimineata deoarece "este bine cunoscut faptul ca performanta maxima a elevilor este in cursul diminetii".

"In schimbul doi ei merg deja obositi la scoala, pranzul devine cina, iar temele se fac noaptea tarziu. Initiativa asigura egalitate de sanse deoarece consider ca nu este corect ca unii copii sa invete dimineata si altii dupa-amiaza avand in vedere ca toate studiile de psihologie si pedagogie arata eficienta maxima a elevilor intre orele 8,00 si 13,00", se mai arata in expunerea de motive, conform Agerpres.

Potrivit lui Baisanu, parintii au facut o petitie online pentru "invatamantul intr-un schimb" invocand faptul ca elevii nu sunt supravegheati dimineata de catre parinti si cand ajung seara acasa obositi, si ei si parintii, nu mai pot face mare lucru.

Initiatorul proiectului de lege mai spune ca prin construirea unor corpuri noi sau prelungirea celor deja existente, printr-o valorificare a unor cladiri din jurul scolilor sau chiar a spatiilor din interiorul acestora s-ar putea ca toti elevii sa invete doar in cursul diminetii.

Proiectul de lege mai este semnat de alti 30 de deputati liberali.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO