Primarul Mihai Chirica spune ”adevărul despre ce a ajuns astăzi PSD Iași”

Mihai Chirica, primar Iasi - FOTO INQUAM

Primarul Iașiului Mihai Chirica a transmis o scrisoare deschisă consilierilor locali ai PSD Iași, pe care a publicat-o pe Facebook.

Edilul le spune foștilor săi colegi din PSD că poate au uitat că ”legea cere alesului să fie în slujba cetățeanului și nu în solda unui găști și la cheremul unui politruc.”

De asemenea, primarul Iașiului le spune consilierilor PSD că speră că personalitatea lor este cu mult mai puternică decât ”constrângerile la care sunteți supuși de către unii lideri vremelnici și lipsiți de caracter de a vă alătura unor grupuri de interese dăunătoare Iașului”.

El atrage atenția că Iașiul nu este ca unele orașe din România, ”păstrate intenționat în sărăcie cruntă, în care „baronii” locali își permit orice fărădelege”.

În februarie, Mihai Chirică a declarat că a aflat din presă de faptul că a fost exclus din Partidul Social Democrat, din cauza atacurilor sale verbale repetate la adresa partidului.

Citește și
Mihai Chirica
Mihai Chirica, despre excluderea sa din PSD: ”Am aflat din presă”
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Mesajul integral al primarului Iașiului, Mihai Chirica:

”Scrisoare deschisă adresată de primarul Mihai Chirica consilierilor locali ai PSD Iași:

Stimați colegi consilieri locali,

A venit vremea să spunem lucrurilor pe nume. Mai mult ca oricând, ieșenii merită să știe adevărul despre ce a ajuns astăzi PSD Iași. Cât am fost președintele partidului, atât în timpul campaniei electorale din 2016, cât și după alegerile locale și parlamentare, pe care le-am câștigat împreună, nu v-am cerut niciodată să-mi slujiți interesele personale sau să vă supuneți unor decizii aberante, ci v-am rugat, am insistat chiar, să vă exprimați întregul atașament față de orașul Iași și comunitatea noastră.

Am trăit cu speranța și continui să cred că personalitatea domniilor voastre este cu mult mai puternică decât constrângerile la care sunteți supuși de către unii lideri vremelnici și lipsiți de caracter de a vă alătura unor grupuri de interese dăunătoare Iașului. Oamenii buni slujesc un ideal.

Iașul nostru nu este și nici nu va fi vreuna dintre feudele din țară, păstrate intenționat în sărăcie cruntă, în care „baronii” locali își permit orice fărădelege, ci un mare oraș în care istoria, arta, cultura, educația reprezintă pilonii pe care ne-am construit modul nostru de a fi. Un mod care ar trebui să respingă automat fățărnicia politică.

Cu doi ani în urmă, împreună am jurat în fața lui Dumnezeu și a comunității ieșene că vom face tot ce ne va sta în putință pentru a aduce prosperitate orașului căruia îi aparținem, iar eu vreau să privesc fără să-mi fie rușine de mine în ochii ieșenilor care au avut încredere în programul nostru de guvernare locală. Poate că ați uitat că nu numai datoria și bunul simț ci însăși legea cer alesului să fie în slujba cetățeanului și nu în solda unui găști și la cheremul unui politruc.

Nu vreau să neglijați nici faptul că justiția vă apără de orice abuz politic așa cum deja s-a demonstrat atât în Iași, cât și în țară. Epoca în care deciziile privind soarta orașului și a consilierilor erau luate ca pe vremea comunismului, în biroul unui prim-secretar, a apus.

Le mulțumesc din suflet celor care au avut tăria de caracter de a rezista presiunilor nedemne exercitate asupra lor, respectând atât promisiunile pe care ni le-am asumat în fața ieșenilor, cât și prieteniile pe care le-am legat între noi cu doi ani în urmă.

Cu stimă,

MIHAI CHIRICA
Primarul Municipiului Iaşi”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Mihai Chirica, atac la adresa lui Dragnea: „Descurajează munca și încurajează hoția și corupția”
Mihai Chirica, atac la adresa lui Dragnea: „Descurajează munca și încurajează hoția și corupția”

Primarul ieșean Mihai Chirica a criticat, luni, excluderea sa din PSD, pe care a calificat-o drept „un episod sinistru din filmul care reprezintă un partid mare, care și-a pierdut busola, valorile și încrederea în oameni.”

Mihai Chirica, despre excluderea sa din PSD: ”Am aflat din presă”
Mihai Chirica, despre excluderea sa din PSD: ”Am aflat din presă”

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că nu a primit nicio informare oficială privind excluderea sa din partid, deşi PSD Iaşi a transmis un comunicat de presă în acest sens.

Ponta, despre excluderea lui Chirica din PSD: Dragnea îi umilește pe alegătorii din Iași
Ponta, despre excluderea lui Chirica din PSD: Dragnea îi umilește pe alegătorii din Iași

Fostul lider al PSD Victor Ponta comentează într-o postare pe Facebook excluderea primarului Iaşiului Mihai Chirica din partid, spunând că acesta a fost exclus pentru că a sprijinit Guvernul Tudose.

Mihai Chirica a fost exclus din PSD
Mihai Chirica a fost exclus din PSD

Biroul Permanent Judeţean al PSD Iaşi a decis, în şedinţa de vineri, excluderea din partid a primarului Mihai Chirica, precum şi viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a preşedintelui executiv al organizaţiei municipale Iaşi, Sorin Iacoban.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.