Dăncilă, în ședința de Guvern: România devastează .. devansează state puternice

Ultimul update: Miercuri 09 Ianuarie 2019 15:02
Data publicarii: Miercuri 09 Ianuarie 2019 09:51
Categorie: Politic

În prima şedinţă a Guvernului din acest an, premierul Viorica Dăncilă și-a anunțat miniștrii că România a avut în 2018 o creștere economică mai mare decât a Uniunii Europene.

Însă, în timp ce lăuda performanțele Executivului pe care îl conduce, Dăncilă a spus că România ”devastează” state puternice precum Franța sau Germania.

Imediat, însă, premierul și-a dat seama de greșeală, s-a corectat și a spus ”devansează”.

”România se situează pe locul 7 în ceea ce privește dinamica exporturilor totale, devastând ... devansând state puternice, precum Franța cu 4,6 %, Germania cu 4,1 % sau Italia cu 3,8 %.” - a spus Viorica Dăncilă.

Șeful Guvernului a mai subliniat faptul că țara noastră se situează printre primele state membre în Uniunea Europeană din perspectiva avansului economic.

România a înregistrat în 2018 o creștere economie ridicată și sustenabilă. România se situează printre primele state membre în Uniunea Europeană din perspectiva avansului economic. Rata de creștere pentru primele 9 luni ale anului 2018 a fost de 4,2 %, dublul avansului economic al UE, de 2,1 %.” - a spus Dăncilă.

Oficialul român a mai anunțat că ”ocuparea se îmbunățățește” și că ”rata de ocupare a populației” este foarte bună.

Ocuparea se îmbunățățește. România și-a îndeplinit angajamentul asumat în cadrul strategiei Europa 2020, șomajul a ajuns astfel la minime istorice. În trimestrul 3 al anului 2018, rata de ocupare a populației cu vârsta între 20-64 de ani a fost de 71,3 %, depășind cu 1,3 puncte procentuale ținta națională de 70 % stabilită în contextul strategiei 2020.” - a spus Dăncilă în ședința de Guvern.

Premierul a mai anunţat că va prezenta săptămâna viitoare în plenul Parlamentului European priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

"La începutul săptămânii viitoare, mai precis luni şi marţi, voi avea mai multe întrevederi oficiale la Strasbourg şi voi prezenta în plenul Parlamentului European priorităţile mandatului Preşedinţiei noastre. Înţelegem pe deplin oportunitatea pe care o avem acţionând împreună pentru România şi UE", a declarat premierul în debutul şedinţei de guvern.

Potrivit şefei Executivului, "suntem pregătiţi atât la nivel tehnic, cât şi la nivel politic" pentru mandatul preluat de la 1 ianuarie 2019.

Memorandumul cu tema "Evaluarea complexă a acţiunilor întreprinse de Guvern în anul 2018 pentru îndeplinirea programului de guvernare şi publicarea unui volum privind activitatea guvernamentală", precum şi un proiect de hotărâre referitor la paşapoartele electronice se află pe ordinea de zi a şedinţei Executivului.

Potrivit Biroului de presă al Executivului, pe agenda întâlnirii Cabinetului se află, de asemenea, proiectul de lege pentru modificarea art. 8 alin. (1) din Legea nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor).

În şedinţă ar putea fi discutate şi o serie de proiecte de hotărâre, printre care cel pentru modificarea HG nr. 557/2006 privind stabilirea datei de la care se pun în circulaţie paşapoartele electronice, precum şi a formei şi a conţinutului acestora, dar şi cel pentru modificarea HG nr. 556/2006 privind stabilirea datei de la care se eliberează paşapoarte simple temporare.

Totodată, pe ordinea de zi figurează şi eliberări sau numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi. Guvernul ar putea aproba miercuri şi proiectul privind înfiinţarea şi funcţionarea Teatrului Muzical "Ambasadorii" şi pentru modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Mihai Şora: „Oficialii” aflaţi la guvernare sunt doar accidente ale României recente
Mihai Şora: „Oficialii” aflaţi la guvernare sunt doar accidente ale României recente
VIDEO PROTVPLUS.RO
Klaus Iohannis
Administraţia prezidenţială: România nu are încă buget din cauza incapacităţii Guvernului
Codrin Ștefănescu: Ar trebui dată o decizie, ce se întâmplă cu cei care au fost condamnaţi
USR consideră că sunt câteva ”lucruri pozitive” în decizia CCR privind protocoalele cu SRI
PSD, atac la Iohannis în scandalul recursului compensatoriu: ”Nu vrea să se caute vinovații”
Prima reacție a lui Iohannis în criza Brexit. Mesaj pentru românii din Marea Britanie
Dăncilă, despre discursul în care Verhofstadt a ameninţat cu articolul 7: "Ostil României"
Traian Băsescu
Băsescu: ”BREXIT – Un vis urât, din care Marea Britanie s-a trezit”
Dăncilă, despre discuțiile din PE privind România: ”A existat multă dezinformare”
Dăncilă, despre refuzul lui Iohannis privind noii miniștri: ”Ne gândim să mergem la CCR”
Dăncilă: Activarea articolului 7 pentru România nu poate deveni realitate
Dăncilă: Voi lua o decizie pe tema recursului compensatoriu după ce mă întâlnesc cu Toader
Dăncilă compară protestele din 10 august din România cu cele ale ”vestelor galbene” din Franța