Prima ședință cu noii lideri PSD. Avertismentul lui Dragnea

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Social-democraţii au avut luni prima şedinţă cu liderii recent aleşi la congres. Cu o echipă formată din mulţi tineri şi multe femei, Liviu Dragnea a vorbit despre o perioadă în care din PSD trebuie să dispară înfruntările.

În plus, le-a transmis oamenilor lui să nu-şi mai folosească "funcţiile pentru proiecte personale".

"Să nu vă folosiţi de funcţii pentru proiecte de imagine", a spus Liviu Dragnea.

Mesajul foarte tăios al preşedintelui a fost transmis la întâlnirea cu liderii social-democraţi aleşi la congresul de sâmbătă. Noua echipă a fost formată, conform dorinţelor lui Liviu Dragnea, din multe femei şi mulţi tineri. De la masa prezidiului a dispărut în noua formulă scaunul rezervat de obicei lui Ion Iliescu. Dar, de acum încolo, de-a dreapta sa va fi preşedintele executiv Viorica Dancila.

Viorica Dăncilă, preşedinte executiv: "Sigur voi avea timp, pentru că noua mea calitate de preşedinte executiv e compatibilă cu cea de prim ministru."

Mare parte din noua echipă de conducerea a PSD este prea puţin cunoscută la centru. Şeful PSD Sibiu, Bogdan Trif, de exemplu, a fost numit vicepreşedinte în zona de centru a ţării. I-a fost însă tare greu să explice ce are de gând să facă.

Bogdan Trif, vicepreşedinte PSD: "Nu am emoții, sunt foarte răcit.. Vreau să-mi suflu nasul, Aoleu... suntem în direct! Atunci mă abţin."

Nici cei cu vechime în PSD nu ştiu prea bine ce se aşteaptă de la nouă echipă.

Mesajul pe care l-au auzit cu repetiţie cei din noua garnitură, fidelă preşedintelui, a fost că trebuie să se implice cât mult şi să critice cât mai puţin.

"Sper ca cei supăraţi să treacă peste această perioadă", a spus Gabriela Firea.

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: "Fiecare poate să înfrunte pe fiecare, dar nu pentru asta suntem aici. Înfruntări, confruntări, competiţii - sunt atunci când se organizează alegeri."

Nimeni nu a mai avut vreo nemulţumire legată de conducerea partidului. În urmă cu o săptămână, inclusiv Gabriela Firea spunea că PSD este în pragul unei sinucideri politice şi era gata să-şi dea demisia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO