Dragnea, despre amnistie și grațiere: ”Puteți să insistați, dar începe să mă plictisească”

×
Codul embed a fost copiat

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit despre OUG de amnistie și grațiere, ”Taxa pe lăcomie” plănuită de Guvern și președintele Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a declarat că, cel mai probabil, OUG privind ”Taxa pe lăcomie” va fi adoptată de Guvern vineri.

"Se pare că mâine vor adopta. A mai fost nevoie, din câte am înţeles de câteva reglaje în ceea ce priveşte formulările, iar în rest prevederile rămân aceleaşi", a menţionat Dragnea.

El răspuns şi criticilor referitoare la prevederile actului normativ.

"Am văzut, am citit reacţii din partea unora sau a altora, inclusiv din partea unor mari companii. Eu îi sfătuiesc, îi avertizez să înceteze să mai şantajeze statulul român", a declarat Dragnea.

Citește și
Raluca Turcan
Turcan, în Parlament: Mi se pare devastator să avem un premier subiect de bancuri pe WhatsApp
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Întrebat în legătură cu scăderea Bursei ca urmare a măsurilor fiscale anunţate de Guvern, Dragnea a spus că interesul Guvernului este să nu se prăbuşească economia românească.

Iar cu privire la o ordonanță de urgență de amnistie și grațiere, Liviu Dragnea a făcut o largă pledoarie în favoarea adoptării cât mai rapid a unei astfel de mpsuri.

Șeful PSD nu l-a uitat nici pe președintele Klaus Iohannis, pe care l-a atacat după ce a prezidat ședinta de Guvern de joi și a susținut că el nu l-ar fi primit nici măcar în curtea Guvernului.

De asemenea, a susținut că preşedintele Klaus Iohannis trebuia ca joi să declare vacante cele două posturi din Guvern şi să numească propunerile premierului, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu.

"Cine face greşeala să aştepte ceva de la Klaus Iohannis, se păcăleşte. Când acolo spune de îndată, de îndată înseamnă în aceeaşi zi. Dacă aţi fost atenţi ieri, când instanţa a decis să fie eliberaţi nişte oameni din penitenciar, a spus să fie eliberaţi de îndată, ceea ce s-a întâmplat în aceeaşi zi, dar pentru Klaus Iohannis deciziile CCR sunt facultative.

Oricum, nu avea niciun fel de motivare constituţională sau legală să blocheze remanierea unui Guvern, absolut niciuna, doar răutate şi lipsa lui de înţelegere a modului cum trebuie să funcţioneze un stat. Astăzi Klaus Iohannis trebuia să declare vacante posturile respective şi să numească propunerile primului ministru. Nu s-a întâmplat astăzi, nu mă puneţi să estimez eu când va face ce va face Klaus Iohanns", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat cât este dispusă coaliţia de guvernare să îl aştepte pe preşedinte să pună în practică decizia CCR cu privire la conflictul cu Guvernul.

Declarațiile făcute de Liviu Dragnea:

 - Cert este că nu mai poate fi păstrat acel procent, practic acea taxă pe care acele societăți le pun în Pilonul II de pensii.

- Eu cred că în 10-11 ani de zile s-au organizat suficient.

- Eu am înțeles că da (n.r. OUG privind ”Taxa pe lăcomie” se va da mâine)

- (n.r. despre OUG de amnistie și grațiere) Pe mine discuția începe să mă plictisească Dacă se va da în această viață vă promit că vom discuta. Puteți să insistați, dar nu la mine. Eu m-am plictisit despre asta

- (n.r. despre OUG privind ”Taxa pe lăcomie”) este o ordonanță care va da posibilitatea României să se dezvolte. De asemenea, va da posibilitatea populației să nu mai aibă creșteri de prețuri în perioada următoare. De asemenea, am văzut, am citit tot felul de reacții din partea unora, inclusiv din partea unor companii mari. Eu îi sfătuiesc să înceteze să mai șantajeze statul român.

- Statul român nu este un sat fără câini și nu este la cheremul vreunei companii

- Prăbușirea bursei... Se mai întâmpă asta. Asta cu bursa e un joc în care nu vă sugerez să intrați

- Adică statul român nu poate să rămână indiferent când cei care extrag gazele din resursele României, traderii, furnizorii și distribuitorii să se joace cu prețurile, iar statul român să rămână indiferent. Așa ceva nu se poate.

- Să facă orice verificări. Toate instiutțiile statului să facă verificări mai des și mai repede

- Este foarte important să vedem efectele ulterioare acestei ordonanțe

- Mâine (n.r. vineri) Guvernul va ieși cu forma finală. Dacă continuați să puneți de 10 ori aceeași întrebare, vom avea o conferință foarte reușită.

- V-am spus de multe ori că nu sunt purtător de cuvânt al Guvernului, nu am această onoare. Aspir. Eu sunt sigur că ei au vorbit cu toți cei interesați

- Mi se pare foarte normal ca deciziile Guvernului să fie în sprijinul românilor, și vor avea din partea mea sprijin fără echivoc.

- Am văzut OMV Petrom, care voalat amenința. Eu spun cu tot respectul să înceteze cineva să mai amenințe statul român

- Toți cei care au pierdut bani critică. Nu v-ați pus problema de ce cresc prețurile? De ce cresc mereu prețurile la gaze și energie?

- Fără să nu aduceți argumente nu e în regulă. Nu credeți că ar trebui să aduceți și argumente, voi presa?

- Mie mi se pare o sumă exagerată (suma pierdută la Bursă)
De fapt, ordonanța de urgență trebuie să stea vreo 6 luni în dezbatere, că de aia e de urgență ...

- Dacă ordonanța va fi adoptată așa cum a fost lucrată în coaliție, dacă se plafonează prețul la gaze, cu toată aritmetica pe care o știu eu e foarte greu să crească atunci când scade

- Majoritatea prevederilor din această ordonanță influențează bugetul de anul viitor. Într-o oarecare măsură. Eu sper să intre, pentru că economia va crește.

- Al doilea obiectiv: veniturile companiilor să crească și poate și veniturile la stat

- O să ne consultăm în perioada următoare cu liderii de grup din Camera Deputaților și Senat și vom vedea dacă vom convoca o sesiune extraordinară în ianuarie.

- Iohannis să știți că e un om care ...și vorbește

- Cine face greșeala să aștepte ceva de la Klaus Iohannis să știe că se păcălește. Pentru Klaus Iohannis deciziile CCR sunt consultative

- Astăzi, Klaus iohannis trebuia să declare vacante propunerile respective. Nu s-a întâmpat astăzi, nu mă puneți pe mine să răspund. Fiecare om are dreptul să se facă de râs oricând dorește.

- În primul rând nu avea ce să caute acolo (n.r. referitor la prezența lui Klaus Iohannis la ședinta de Guvern de joi)

- A fost doar să citească ce i-a scris de la Administrația Prezidențială, să facă poze și să plece, dincolo de declarațiile trecute când se umfla în pene că oprește ordonanța de urgență
Atunci puteți să-mi spuneți de ce a fost acolo?

- Doamna Dăncilă este o femeie matură și nu are nevoie de sfaturi. Știe să citească Constituția și spre deosebire de Klaus Iohannis o și respectă.

- Eu nu-l primeam în curte, pur și simplu (n.r. pe Klaus Iohannis)
Reporter: Aveți argumente?
Liviu Dragnea: ”Da, Constituția.”

- De ce a fost acolo? Le-a zis ceva de apărare? Ai tupeul să vii la o ședință la un Guvern pe care tu îl blochezi? Ne-a spus ceva domnul Iohannis despre apărare, despre Externe?

- Dacă ar vrea să-l creadă cineva că vrea să colaboreze sincer, ar face în așa fel în care doamna Dăncilă să participe la Consiliul European. Măcar asta dacă ar face-o să zicem că cineva s-ar gândi că poate vrea să discute de colaborare

- Și ce face Iohannis dacă Guvernul vrea să dea o ordonanță oarecare? Vine cu ciocanul la el? Vine cu bâta? Cum poate să blocheze cineva, întreg la cap, o ședință cu acte normative în Guvern? Vrea să arate că contează. Nu contează!

- Este obsesie pentru o parte din presă. Pentru Klaus Iohannis, pentru cei care mint în străinătate.

- Sunt atât de multe abuzuri în România. Dosare făcute pe probe nelegale, prin șantaje. Oameni care stau nevinovați în pușcărie, în așa fel încât este legitimă solicitarea să se găsească o soluție. La un moment dat trebuie un moment zero.

- Nedreptăți care afectează drepturi fundamentale, ori aici statul român trebuie să acționeze. Că va fi o ordonanță de amnistie și grațiere, eu nu mă opun. Nu vreau să jignesc niciun judecător, dar au fost completuri de judecători constituite nelegale

- Servicii secrete ca pe vremea Securității. Credeți că toate astea sunt neimportante? Luați acele zile, cu rigoare, eu sunt foarte riguros, și vedeți cine, ce, când a vorbit.

- Pentru Partidul Social Democrat este o obsesie de a repara nedreptățile. Eu nu sunt în Guvern.

- (n.r. Despre plângerea penală pe numele lui Iohannis) Da, anul viitor.

- Înseamnă că Iohannis are informații proaste. Cel pe care l-a pus la SRI șomează. Adică dacă te iei după surse și păzești Guvernul ai o problemă.

- Deci să înțeleg așa, la moțiunea de cenzură problema nu e că s-au făcut rău de râs. S-au lăudat că o să aibă 3 premieri și ce au făcut azi? Au fost mai puțini decât cei care au semnat moțiunea? Asta este știrea zilei.

- Au făcut tot felul de prostii în Parlamentul României, au jignit, au mințit, au înjurat. Greu de caracterizat modul în care s-au adresat doamnei prim-ministru. Ce rămâne? Doar scandal și faptul că s-au făcut de râs, au fost mai puțini decât cei care au semnat.

- Când cineva depune moțiune de cenzură cu atâta tam, tam, mințind și Comisia Europeană, că pică Guvernul, niște oameni fără responsabilitate.

- Este grija lor să asigure măcar cvorumul, așa că lăsați. Avem majoritate în Parlament și chiar vrem să ne ocupăm de guvernare. N-avem de gând la anul să inițiem o moțiune de cenzură împotriva guvernului nostru.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Șerban Nicolae: ”Corupţii nu violează, corupţii nu aşteaptă tinerele la lift”
Șerban Nicolae: ”Corupţii nu violează, corupţii nu aşteaptă tinerele la lift”

Şerban Nicolae a declarat că textul moţiunii de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!" este "o compunere şcolară semianalfabetă", care cuprinde "inepţii", transmiţându-le parlamentarilor din Opoziţie că "nu corupţii violează".

Turcan, în Parlament: Mi se pare devastator să avem un premier subiect de bancuri pe WhatsApp
Turcan, în Parlament: Mi se pare devastator să avem un premier subiect de bancuri pe WhatsApp

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a afirmat joi - în timpul dezbaterilor la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului - că nu onestitatea este cea pe baza căreia Liviu Dragnea a desemnat-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier, ci obedienţa.

"Cine nu votează moţiunea de cenzură este mai prost ca Dăncilă". Mesajul transmis azi în Parlament

Preşedintele PNL Ludovic Orban consideră că toţi cei care nu votează moţiunea de cenzură intitulată “Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!” sunt "mai proşti ca Dancila".

Moţiunea de cenzură a picat. Doar 161 de voturi pentru demiterea Guvernului Dăncilă
Moţiunea de cenzură a picat. Doar 161 de voturi pentru demiterea Guvernului Dăncilă

Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!" nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a trece.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.