Previziunile presedintelui Klaus Iohannis. Ce s-ar putea schimba de la anul pe scena politica romaneasca

23-11-2014 10:33


Intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru www.stirileprotv.ro in primul tur al alegerilor prezidentiale, presedintele ales Klaus Iohannis a facut cateva previziuni referitoare la schimbarile care s-ar putea produce pe scena politica romaneasca.

Pe 28 octombrie 2014, inainte sa fie ales presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis afirma ca este nevoie de o schimbare in Guvern. In opinia sa, cel mai tarziu in 2016, Parlamentul va fi condus de partidul pe care l-a condus pana acum, PNL, rezultand astfel un nou Guvern, care sa puna in aplicare promisiunile sale electorale.

"Este nevoie de o schimbare de Guvern, pentru ca Guvernul pe care il avem acum este pur si simplu ineficient. Este clar ca nu este suficient sa-mi doresc sa avem alt Guvern. Dupa pararea mea, cel tarziu in 2016, dupa alegerile parlamentare, va fi partidul meu la guvernare. In anul 2015 este foarte posibil sa avem o schimbare a raporturilor in Parlament. Se schimba raportul puterilor. Este posibil ca in 2015 sa ajungem la alta majoritate in Parlament. Formatiunile din Parlament isi pot schimba optiunile." - a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele ales a mai declarat in interviul acordat StirileProTV.ro ca, dupa ce va castiga alegerile prezidentiale, vor veni multi parlamentari in PNL.

"Acum ne concentram total pe campania pentru prezidentiale. Dupa aceea, imediat, voi veni eu daca doriti, mai bine cineva care reprezinta partidul, sa vedem cati parlamentari din orice formatiune vor dori sa vina de partea noastra. Sunt impotriva migratiei politice, iar acest lucru nu va fi incurajat de nimeni. Ba chiar vreau sa ma inteleg cu partidele politice dupa alegeri sa schimbam legea migratiei. Daca vom avea un Parlament mai mic si mai competent, atunci aceste migratii vor disparea. Toata lumea este de acord ca Parlamentul pe care il avem acum, cu aproape 600 de parlamentari, este mult prea mare. Se vede ca nu functioneaza, sunt prea multi." - spunea Iohannis la sfarsitul lunii octombrie 2014.

VIDEO PROTVPLUS.RO