Dragnea anunță alianță cu PNȚCD și Ecologiștii. ”Nu am încredere că procesul meu va fi unul corect”

×
Codul embed a fost copiat

Liviu Dragnea a anunțat că face alianță la europarlamentare cu PNȚCD și Ecologiștii și a lansat noi atacuri la adresa președintelui Iohannis, spunând că nu are încredere în magistrații instanței supreme.

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, şi preşedintele Partidului Ecologist Român (PER), Dănuţ Pop, au semnat, joi, un protocol de susţinere a Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare.

În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSD, Liviu Dragnea, aflat alături de Pavelescu şi Pop, a declarat că a purtat în ultimele zile mai multe discuţii cu cei doi politicieni.

El a menţionat că fiecare dintre cele două formaţiuni a reuşit să strângă peste 200.000 de semnături în vederea participării la scrutin, dar că cele două partide au decis să nu depună liste şi să susţină PSD.

Dragnea a mai declarat că plângerea penală pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis este "aproape gata".

Citește și
Ludovic Orban
Orban, avertisment pentru Guvern: Îngrădirea dreptului de a alege reprezintă infracţiune
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Sinteza declarațiilor:

Liviu Dragnea:

-Am avut mai multe discuții cu președintele PNȚCD, cu președintele PER, care au strâns semnături, să nu depună liste, pentru a susține PSD.

Aurelian Pavelescu (PNȚCD):

-PNȚCD e dator prin doctrina lui să apere democrația înainte de toate, înaintea intereselor de partid.
-Ce s-a întâmplat în ultimii ani de la preluarea mandatului de către Klaus Iohannis sunt lucruri care ne-au cutremurat pe toți, o caracatiță care a acaparat statul
-A pus sub urmărire milioane de români, a bulversat nu numai instituțiile statului. Președintele a refuzat să-și îndeplinească rolul de mediator și a instaurat un regim personal, de mână forte.
-În loc să-şi îndeplinească rolul de a armoniza statul și societatea, a escaladat toate conflictele și a dus atât statul, cât şi societatea într-o situaţie fără precedent. Nu a recunoscut votul românilor, al poporului, care s-a dat la alegerile din 2016, un lucru extrem de grav.
-PNŢCD își îndeplineşte o misiune istorică de a salva România. Vom susține întreaga listă, chemăm românii să voteze această listă. Avem nevoie în PE de oameni care să apere România.
-În PE, persoanele trimise de opoziție au solicitat aplicarea Articolului 7, pentru ca România să rămână fără fonduri europene, au denigrat România și au făcut un imens rău. PNŢCD va susține lista PSD și va fi activ în această campanie electorală.

Dănuț Pop (Ecologiști):

- Am decis să sprijinim această listă, deoarece ne dorim ca cei care merg în PE să reprezinte interesul național în fața intereselor străine. Dânsul (n.r. - Liviu Dragnea) ne va susține legat de tăierea pădurilor, precum și de răspunderea magistraților, un proiect pe care noi l-am promovat de 7 ani, dar și promovarea ca brand național a unui parc de distracții, Dracula Parc.

- Având in vedere toate aceste lucururi, vom susține toată această listă, credem că sunt patrioți, că își vor face datoria.

Liviu Dragnea:

-Vreau să le mulțumesc celor 2 partide. PSD-ul este onorat de această susținere. PNȚCD a susținut democrația în această țară, dispariția abuzurilor în România și a susținut promovarea intereselor românești și a ale României în orice situație.
-Sper ca toți românii care au susținut cele 2 partide să aibă încredere în lista noastră. Este un grup de români care merg determinați în PE să susțină țara lor, nu în detrimentul altor țări, ci pentru a apăra interesele românești.
- Legat de întâlnirea de ieri, Iohannis a arătat că el consideră instituțiile românești ca fiind în subordinea președintelui. Grav este că mi-a pronunțat numele la acea întâlnire, spunându-le celor prezenți că legile justiției sunt făcute pentru mine, pentru ca Dragnea să scape de pușcărie.
- Unii dintre cei prezenți au propus să se discute despre referendum. Ce să discute președintele ICCJ despre referendum cu Iohannis, ce să discute asociațiile de magistrați despre referendum? Care este un truc politic. Mesajul a fost unul dur transmis către Înalta Curte în ceea ce mă privește. Nu am încredere că voi avea un proces corect.
-Iohannis inventează tot felul de prostii, că am vrea să organizăm referendumul și alegerile eruoparlamentare în secții diferite. Nici măcar nu permite legea, și referendumul și alegerile se desfășoară în aceleași secții de vot. Eu cred că lui Iohannis trebuie să-i fie frică de referendum, de întrebarea care va fi pusă.

-Reporter: Dacă legea privind referendumul vorbește despre aceleași secții de votare, de ce atunci social-democrații au vorbit azi de secții diferite? Este vorba despre Mircea Drăghici.
-
Dragnea: Copiii spun lucruri trăsnite.

Aurelian Pavelescu:

-PNȚCD consideră că această amenințare cu referendumul este o înșelătorie a lui Iohannis, o formă de a manipula alegerile europarlamentare. Este inacceptabil ca acest personaj să folosească instituția prezidențială în interes personal.
-Este o manipulare în masă, dorește să schimbe dezbaterea în ceea ce privește PE, chestiunile europene, poziția României în Parlamentul European, așa cum a făcut-o și Băsescu cu alte ocazii. Președintele nu are dreptul moral să facă acest referendum în ziua alegerillor europarlamentare. Iohannis a uzurpat poziția de președinte al României.

Reporter: Ministrul Justiției spunea că există o preocupare privind demiterea sau demisia sa. Știți ca el să vrea să renunțe?
Dragnea: La ultimea mea discuție, nu mi-a zis că ar avea intenția să demisioneze. PSD se va ocupa de organizarea pentru alegeri, eu nu am dat termene, dar sunt colegi din partid care pun întrebări. De ce a apărut ideea că se vor adopta prin OUG texte declarate constituționale?

Reporter: Cum vedeți declarația lui Iohannis care spune că e ilegitimă o astfel de OUG înainte de 26 mai?
Dragnea: Nu comentez toate prostiile lui Iohannis, doar pe cele în care se vede clar că încalcă Constituția.

Dragnea: E aproape gata plângerea penală pentru înaltă trădare la adresa lui Iohannis. Vom decide ce cale vom urma în urma unei analize aprofundate. 

Dragnea: Eu știu că Iohannis își dorește suspendarea și nu va fi suspendat. El trebuie să stea agățat la Cotroceni în toată goliciunea lui. Un om ( n.r. Iohannis) care nu a făcut absolut nimic, inventează acum acest truc, pentru că nu poate spune că a făcut ceva în această țară, în afară de lene, golf...

Despre OUG pentru modificarea OUG 114

Dragnea: Textul OUG privind sistemul bancar o sa-l vedeți mâine (n.r. vineri), sunt modificări după discuții cu asociația băncilor. Obiectivele noastre au rămas neschimbate: să crească nivelul de intermediere bancară, să scadă dobânzile, să crească nivelul de implicare a domeniului bancar în economia românească.

Dragnea, despre rețelele de telefonie mobilă: Pentru a se putea discuta și despre alte lucruri, dar într-un mod serios, pentru că nu putem trece cu vedere că acel 0,4 la sută, respectiv un miliard de euro, nu a fost plătit, probabil că și aici va fi o prorogare a termenului, pentru a intra în legalitate în toate situațiile în care ar putea fi, pentru a se realiza un pachet de prevederi specifice, care să fie integrate în legea 50. În ce privește zona de gaze, s-a discutat și premierul va decide azi dacă pentru consumatorii industriali se poate elimina plafonarea prețului la gaze.

Reporter: - Tot pe OUG la legile justiției, sunt critici de la DNA și de la partenerii europeni, că o serie de modificări v-ar favoriza.
Dragnea: - Nu, toate modificările din legile din România sunt făcute pentru mine. Legea pentru autostrada Unirii este făcută pentru mine, că atunci când va fi gata, voi merge pe ea. Acele prevederi, mă abțin să spun că este vorba despre 8 articole, au fost declarate constituționale de CCR și fac parte din cele aprobate de Parlament. Este hilar că acum se discută de un număr atât de mic de articole. Este dreptul Parlamentului de a legifera.

Dragnea: Criticile vin din partea celor au generat niște abuzuri inimaginabile în România, într-o țară din UE. Nu v-am auzit să spuneți nimic despre Onea, despre oameni care au fost amenințați să declare minciuni. Vorbim de înalți magistrați care spun că România a făcut o greșeală că a aderat la declarația privind drepturile omului. Uităm câți oameni au avut destinele frânte? Despre criticile astea vorbim care vin din partea binomului? Sau ar trebui să cerem ca aceștia să dea socoteală? Nu putem accepta ca aceștia trebuie să înceapă să plătească pentru asta?

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit joi cu liderii judeţeni, primarii şi preşedinţii de CJ-uri social-democraţi pentru a discuta despre strategia de campanie electorală pentru europarlamentare şi referendum.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Klaus Iohannis va convoca un referendum pe 26 mai: ”Golăneala PSD a întrecut orice limită”
Klaus Iohannis va convoca un referendum pe 26 mai: ”Golăneala PSD a întrecut orice limită”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că va convoca un referendum pe data de 26 mai, ”pentru că așa nu se mai poate”. Șeful statului s-a arătat foarte nemulțumit de faptul că PSD vrea să adopte OUG care să modifice codurile penale.

Orban, avertisment pentru Guvern: Îngrădirea dreptului de a alege reprezintă infracţiune
Orban, avertisment pentru Guvern: Îngrădirea dreptului de a alege reprezintă infracţiune

Îngrădirea dreptului de a alege, inclusiv la referendum, reprezintă infracţiune, a afirmat joi preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban: ”Liderii PSD cochetează cu infracțiuni legate de referendum”
Ludovic Orban: ”Liderii PSD cochetează cu infracțiuni legate de referendum”

Președintele PNL Ludovic Orban s-a arătat extrem de nemulțumit de anunțul făcut joi de Mircea Drăghici, coordonatorul campaniei elctorale a PSD, privind organizarea secțiilor de votare la alegerile europarlamentare și referendum.

PSD afirmă că referendumul și europarlamentarele nu pot avea loc într-o secție. Legea îi contrazice
PSD afirmă că referendumul și europarlamentarele nu pot avea loc într-o secție. Legea îi contrazice

Chiar dacă Mircea Drăghici, coordonator al campaniei electorale a PSD, a susținut joi că în cazul unui referendum simultan cu alegerile europarlamentare, legea nu permite decât secţii de votare diferite, legea îl contrazice.

PSD anunță că vor fi secții separate pentru referendum și alegeri europarlamentare
PSD anunță că vor fi secții separate pentru referendum și alegeri europarlamentare

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mircea Drăghici, a confirmat, joi, că vor fi organizate secții de votare separate pentru europarlamentare și pentru referendum. 

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.