Președintele PNL Ludovic Orban: Moțiunea de cenzură o vom depune în data de 20


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 18 Iunie 2018 14:07
Categorie: Stiri Politice
Ludovic Orban

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că Partidul Național Liberal va depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă în data de 20 iunie.

Orban a declarat că orice parlamentar care nu va susţine acest demers "nu este altceva decât un lacheu al lui Dragnea"

"Orice parlamentar, indiferent în ce partid politic se găseşte, va fi supus unui examen de conştiinţă - vrea binele acestei ţări, vrea ca România să revină pe drumul cel bun, îşi doreşte un nou început pentru România care să permită reaşezarea României pe baze democratice şi cu statutul de ţară europeană şi de membră a NATO sau preferă ca lucrurile să continue aşa cum merg astăzi.

Orice parlamentar trebuie să treacă acest examen de conştiinţă, orice parlamentar care nu va susţine moţiunea de cenzură nu este altceva decât un lacheu al lui Dragnea şi, de fapt, acceptă ca Dragnea să-şi bată joc de România şi acceptă ca România să fie scoasă de pe traiectoria normală de dezvoltare, democraţie, apartenenţă la UE şi la NATO. (...) Moţiunea de cenzură o vom depune pe data de 20 (iunie - n.r.)", a declarat Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL. 

El nu a vrut să spună numărul de senatori şi deputaţi care au semnat moţiunea până în prezent, susținând că s-au purtat discuţii cu toate grupurile parlamentare şi cu foarte mulţi parlamentari şi că acestea continuă.

"Contează mai puţin numărul de semnatari, cât numărul celor care îşi vor exprima votul la moţiunea de cenzură", a adăugat Orban.

Liderul PNL a mai spus că nu poate să-şi imagineze că cineva care este împotriva lui Liviu Dragnea poate să nu voteze moţiunea de cenzură.

"Moţiunea de cenzură nu este o moţiune care să mă privească pe mine, este o moţiune de cenzură îndreptată împotriva unui Guvern marionetă care este butonat de Liviu Dragnea şi de prelungirile sale guvernamentale, ca atare poziţia politică a oricărui parlamentar în votul pe care îl va da la această moţiune de cenzură este foarte simplă, dacă acceptă ca Dragnea să-şi bată joc de România în continuare sau dacă îşi doreşte ca România să revină pe drumul bun", a spus Orban.

Liderul PNL a subliniat că moţiunea de cenzură este pusă la dispoziţia parlamentarilor "pentru a pune punct unei guvernări dezastruoase pentru România, unei dominaţii asupra României a unui lider politic certat cu legea, antieuropean, care dispreţuieşte democraţia şi care a capturat statul român şi îl conduce prin ordine de la partid".

El a spus că detaliile privind organizarea unor mitinguri pentru susţinerea moţiunii de cenzură urmează să fie stabilite.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO