Presedintele PNL Arad: PNL nu vrea sa iasa de la guvernare, dar daca PSD vrea alta majoritate sa ne dea afara

sediu pnl

Deputatul PNL de Arad Mihaita Calimente spune ca liberalii nu intentioneaza sa iasa de la guvernare, dar daca PSD vrea sa dea afara PNL din guvern, bazandu-se pe alta majoritate, "poate sa o faca".

"PNL nu vrea sa iasa de la guvernare, dar daca PSD vrea sa dea afara PNL de la guvernare crezand ca poate face alta majoritate, poate sa o faca", a spus Calimente, joi, intr-o conferinta de presa.

Referitor la aparitia USD, Calimente a afirmat ca noua alianta nu ar trebui sa afecteze relatiile din USL, insa aceasta "prinde greutate politica si incearca sa-si impuna vointa in USL, ceea ce e inacceptabil".

"Este o alianta electorala, dupa cum a spus Victor Ponta, deci nu ar trebui sa afecteze USL, dar vad ca USD prinde greutate politica si incearca sa-si impuna vointa in USL, ceea ce e neacceptabil. Alianta politica USL are cu totul alte scopuri decat USD, acelea de a guverna si de a-si respecta promisiunile facute alegatorilor", a spus Calimente.

Referitor la propunerea numirii a patru vicepremieri, parlamentarul liberal a spus ca ideea ca PC sa aiba un vicepremier este "nelalocul ei", pentru ca in USL doar PNL si PSD conteaza.

Citește și
Victor Ponta, Crin Antonescu si Traian Basescu
Basescu le cere liderilor USL sa se impace "de indata": "Romania are nevoie de stabilitate"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

"Ideea ca PC sa aiba vicepremier este de-a dreptul nelalocul ei. Noi stim care este valoarea Partidului Conservator si consideram ca in aceasta alianta care se cheama USL cele doua partide care conteaza sunt PSD si PNL. Ca initial am acceptat ca domnul Gabriel Oprea (UNPR – n.r.) - pentru ca s-a prabusit Guvernul Ungureanu cu ajutorul domniei sale - sa aiba aceasta functie decorativa de vicepremier este cu totul altceva", a declarat Calimente.

Deputatul liberal considera ca "daca UNPR si PC ar participa in alegeri pe propriile picioare, nu ar obtine procentul sa intre nici in Parlamentul European, nici in Parlamentul Romaniei".

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, raspunzand unei intrebari, ca noua alianta electorala USD (Uniunea Social Democrata), formata din PSD, UNPR si PC, poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fara PNL.

In replica, prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a spus ca aritmetic ar fi posibil ca USD sa asigure guvernarea fara PNL, dar ar fi o "guvernare foarte chinuita", adaugand: "Practic, greu la deal cu boii mici".

Senatorii PNL de Bihor Cristian Bodea si Valeriu Boeriu au afirmat, tot joi, ca liberalii au fost prea rabdatori cu PSD si ar trebui si ar fi "chiar corect" ca PNL sa intre in opozitie, tocmai "fiindca nu poate intra la guvernare", spunand ca in acest fel PNL ar fi "mai vizibil".

Mesaj al PNL Bistrita catre Dragnea: Dati-ne afara de la guvernare daca nu mai aveti nevoie de noi

La randul sau, liderul PNL Bistrita-Nasaud, Stelian Dolha, afirma ca PSD ar trebui "sa ii dea afara pe liberali" daca nu mai au nevoie de ei la guvernare si ii transmite lui Liviu Dragnea mesajul: "Dati-ne afara de la guvernare daca nu mai aveti nevoie de noi, dar aveti curaj si spuneti-le romanilor asta".

El a spus ca nu a fost luata niciodata in discutie in PNL iesirea partidului de la guvernare si ca, daca nu mai are nevoie de liberali, PSD sa ii dea afara de la guvernare si sa aiba curaj sa transmita romanilor ca nu mai are nevoie de ei.

"Nu s-a luat niciodata in discutie in PNL iesirea de la guvernare. Cum sa iesim de la guvernare? Presedintele Antonescu zicea ca abia am intrat. Cand am facut propunerea cu Klaus Iohannis pentru Ministerul de Interne si vicepremier am facut-o pentru a da greutate acestei guvernari si pentru a duce pana la capat proiectele pe care ni le-am asumat impreuna colegii nostri social-democrati. Cum sa iesim atunci de la guvernare daca noi il trimitem acolo pe numarul doi al partidului? Va spun clar: sa ne dea afara de la guvernare daca nu mai au nevoie de noi, de liberali! Clar, sincer, de aici de la Bistrita, mesaj catre domnul Dragnea: dati-ne afara de la guvernare daca nu mai aveti nevoie de noi, dar, domnule Dragnea, domnule ministru, spuneti-le romanilor asta. Iesiti, aveti curaj si spuneti ca nu mai aveti nevoie de noi", a afirmat Stelian Dolha.

El a spus ca nu a inteles de ce "partenerii social-democrati supraliciteaza al patrulea post de vicepremier".

"Pentru cine? Pentru tanarul ministru al Agriculturii si presedinte al PC, Daniel Constantin, care ajunge si ministru si deputat tractat de PNL, nu altfel, stim cu totii asta. Daca protocolul USL vorbeste de trei portofolii de vicepremier, cand supralicitezi inseamna ca demonetizezi functia de vicepremier, aproape o arunci in derizoriu. si apare o intrebare fireasca: de ce patru si nu 15, 16? Adica fiecare minister sa aiba si portofoliul de vicepremier. S-a intamplat ceva cu PC in perioada asta, a crescut ca voinicul din poveste, a participat pe liste separate si si-a umflat scorul electoral si nu mai e unu si ceva la suta? Nu, si nici nu cred ca si-a umflat muschii sub noua umbrela USD. Atunci de ce supralicitam? Eu cred ca luni-marti Klaus Iohannis va fi ministru de Interne si vicepremier, iar Daniel Constantin doar un ministru ascultator al Agriculturii si atat", a adaugat liderul PNL Bistrita-Nasaud.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, raspunzand unei intrebari, ca noua alianta electorala USD (Uniunea Social Democrata), formata din PSD, UNPR si PC, poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fara PNL.

"Nu vrem sa excludem PNL, dar la intrebarea aceasta, daca va raspund strict aritmetic, raspunsul este «Da»", a precizat Dragnea.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Liviu Dragnea se tine tare pe pozitii:
Liviu Dragnea se tine tare pe pozitii: "In Guvern nu suntem la talcioc, nu negociem cu PNL pe functii"

Presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, ca discutiile PSD-PNL nu sunt niste negocieri pe functii, intrucat "in Guvern nu suntem la talcioc".

Basescu le cere liderilor USL sa se impace
Basescu le cere liderilor USL sa se impace "de indata": "Romania are nevoie de stabilitate"

Presedintele Traian Basescu a lansat un apel catre liderii USL sa gaseasca de indata o solutie la actualele dispute din interiorul aliantei pentru a nu se ajunge la o criza politica.

Posibilitatea ruperii USL este tot mai mare, dupa ce Crin Antonescu a blocat negocierile privind noua structura a Guvernului
Posibilitatea ruperii USL este tot mai mare, dupa ce Crin Antonescu a blocat negocierile privind noua structura a Guvernului

Neintelegerile din USL continua. Victor Ponta si Crin Antonescu, nu au rezolvat nici miercuri problema numirii lui Klaus Iohannis in Guvern.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.