Președintele Klaus Iohannis pleacă la Bruxelles, a doua zi după moțiunea de cenzură

Ultimul update: Marti 26 Iunie 2018 15:49
Data publicarii: Marti 26 Iunie 2018 15:43
Categorie: Politic
Iohannis Bruxelles

Președintele Klaus Iohannis va participa în perioada 28-29 iunie  la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Pe agenda discuțiilor se află teme care vizează politica europeană de apărare, subiecte economice referitoare la ocupare, creștere economică, competitivitate, domeniul digital, inovare şi comerț, migraţie, viitorul buget al Uniunii Europene post-2020, precum şi aspecte privind relațiile externe ale Uniunii.

În plus, vor fi abordate şi ultimele evoluții referitoare la procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană - se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cu privire la politica europeană de apărare, Președintele României se va referi la importanța cooperării structurate permanente (PESCO), salutând progresele înregistrate, în special cele din domeniul mobilității militare și amenințărilor cibernetice. Președintele Klaus Iohannis va exprima sprijinul României pentru inițiativele dezvoltate de către NATO și UE, destinate îmbunătățirii mobilității militare şi va reitera susținerea pentru intensificarea cooperării dintre UE şi NATO.

În cadrul discuțiilor pe teme economice, președintele României va vorbi despre nevoia implementării reformelor menite să sporească reziliența economiilor statelor membre și va sublinia importanța acordată cercetării și inovării ca elemente-cheie pentru competitivitatea Uniunii.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis va pleda pentru menținerea unui climat atractiv pentru investiții în cadrul Uniunii Europene, arătând că România susține un sistem de impozitare echitabil și eficient al companiilor, care să fie adaptat noilor modele de afaceri în contextul digitalizării economiei.

În domeniul comerțului, România rămâne un susținător puternic al sistemului multilateral bazat pe reguli, stabilit în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului.

Cu privire la viitorul buget al Uniunii post-2020, Preşedintele României va pleda pentru finalizarea negocierilor cât mai rapid posibil, dar şi pentru necesitatea identificării unor soluții echilibrate, care să fie acceptabile pentru toate statele membre.

Gestionarea fluxurilor migratorii rămâne o prioritate a Uniunii Europene și a statelor sale membre şi, în acest context, preşedintele Klaus Iohannis va reitera necesitatea continuării consolidării protecţiei la frontierele externe ale Uniunii și va accentua necesitatea unui efort colectiv al statelor membre pentru intensificarea dialogului cu țările de origine şi de tranzit ale migranților.

În cadrul discuțiilor referitoare la Brexit, președintele României va reitera importanța menținerii unei voci unitare și coerente a Uniunii Europene în procesul de negociere cu partea britanică, în vederea obținerii unui acord echitabil pentru toate părțile.

Pentru România, prioritară este protejarea drepturilor și a intereselor cetățenilor săi care locuiesc în Regatul Unit. Ca atare, partea română va urmări ca prevederile Acordului de Retragere să conțină toate aspectele relevante agreate în cadrul primei faze a negocierilor.

Vineri, 29 iunie a.c., Preşedintele României va participa la Summitul Euro în format extins. În cadrul reuniunii, Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia că pentru țara noastră, ca stat care dorește să adere cât mai curând posibil la Zona Euro, consolidarea Uniunii Economice şi Monetare are o importanţă majoră. Președintele României va arăta că deciziile în acest domeniu sunt foarte importante pentru viitorul întregii Uniuni Europene şi, în consecință, susține menținerea dezbaterilor în format extins, inclusiv cu participarea statelor membre care încă nu fac parte din Zona Euro.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Iohannis Bruxelles Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Președintele Klaus Iohannis, la marșul ”Pedalăm pentru România”
Președintele Klaus Iohannis, la marșul ”Pedalăm pentru România”
Iohannis, reacție după ce Dragnea a spus că nu exclude suspendarea președintelui
Iohannis, reacție după ce Dragnea a spus că nu exclude suspendarea președintelui
Klaus Iohannis, alături de mai mulți bicicliști care au plecat spre Alba Iulia. Mesajul președintelui
Klaus Iohannis, alături de mai mulți bicicliști care au plecat spre Alba Iulia. Mesajul președintelui
Liviu Dragnea s-a înfuriat pe preşedintele Iohannis.
Liviu Dragnea s-a înfuriat pe preşedintele Iohannis. "E o bătaie de joc"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Liviu Dragnea
Efectele OUG: USR acuză modificare cu dedicație pentru procurorul dosarului Tel Drum. Reacția lui Dragnea
PSD şi ALDE au anunţat că au ajuns la un acord privind legea offshore. "Nu a fost o negociere"
Cioloş: "Ce face Victor Ciorbea este o rușine". Ce îi cere Avocatului Poporului
Nicolicea i-a tăiat microfonul liderului USR, după ce acesta a început să-l critice pe Dragnea. VIDEO
Dragnea: Nu mai vad niciun motiv să nu intre în comisii legea offshore
Dăncilă, vizită în Abu Dhabi: ”În România, comunităţile religioase convieţuiesc în pace”
Tudorel Toader
Ministrul Toader a fost în biroul lui Dragnea, în plin scandal al legilor justiției
Dragnea: Șanse zero să nu existe remaniere guvernamentală
Ce spune ministrul Toader, despre OUG pe justiţie. Mesajul transmis procurorilor
Dragnea, ironic după OUG pe Legile Justiției: ”Orice Ordonanță se dă doar pentru mine, normal”
USR: De ce această ordonanță de urgență este ”mai periculoasă” decât OUG 13
PNL și USR îi cer Avocatului Poporului să conteste la CCR ordonanța de urgență a Guvernului