Premierul Ciucă, despre ”taxa de solidaritate”: ”Anul acesta nu vom introduce noi taxe”

Ultima actualizare: 08-12-2021 18:09
Nicolae Ciuca
Agerpres

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că ”anul acesta” nu va fi introdusă taxa de solidaritate pentru marile companii, dacă cifra de afaceri este mai mare de 100 de milioane de euro.

Asta, în condițiile în care discuţiile vizează introducerea acestei taxe din 2022.

”Exact ce am am asumat în programul de guvernare, anul acesta nu vom introduce noi taxe”, a spus Ciucă, potrivit News.ro.

În ceea ce privește bugetul de stat pe 2022, premierul a spus că luni va fi o primă formă a legii, iar aprobarea în Parlament a rămas pentru data de 23 decembrie.

Nicolae Ciucă a mai spus că subiectul prefecţilor se discută în acest moment în coaliţie.

”Trebuie să facem în aşa fel încât să mărim capacitatea de absorbţie ( a fondurilor europene, nr). Nu este vorba doar de PNRR, ci şi de fondurile operaţionale şi cele de coeziune”, a afirmat Ciucă.

Întrebat dacă există riscul ca banii din PNRR să fie gestionaţi de baronii locali, prim-ministrul a spus:

”Nu guvernăm ţara pentru a ne duce cu fondurile predilect către o anumită regiune sau un anumit judeţ. Ne-am asumat să asigurăm dezvoltarea echitabilă a fiecărui judeţ şi a fiecărei regiuni”.

Taxa de solidaritate” a fost propusă de UDMR și este susținută de social democrați, și ar trebui să aducă la bugetul de stat aproximativ 1 miliard de euro.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO