Ponta: Vanghelie sa se ocupe de integrarea romilor, de Ferentari, si nu de maghiarii din Sectorul 5

Ultima actualizare: 28-03-2013 06:56
Victor Ponta si Marian Vanghelie

Presedintele PSD Victor Ponta a fost intrebat, luni, ce parare are despre propunerea lui Marian Vanghelie de a organiza un miting de sustinere a elevei din Covasna.

La randul sau, Ponta i-a intrebat pe jurnalisti daca Vanghelie are o problema cu maghiarii in Sectorul 5.

"Au o problema cu maghiarii in Sectorul 5? In Sectorul 5 au o problema cu integrarea romilor si cu Ferentariul si domnul Vanghelie, cu sprijinul meu, sa se ocupe de integrarea romilor. De maghiari ne ocupam cu altii", a spus Ponta.

El a spus ca problema romilor ne afecteaza pe toti, avand in vedere ca romanii nu sunt capabili sa aiba programe eficiente de integrare a reprezentantilor acestei minoritati.

"Repet, imediat dupa ce rezolvam problemele cu maghiarii din Sectorul 5, la modul foarte serios trebuie ca, alaturi de Guvern, alaturi de agentii, alaturi de toata lumea, de ambasade straine care vor sa ajute, sa ne ocupam de integrarea romilor, pentru ca problema romilor ne afecteaza pe toti prin faptul ca nu suntem capabili sa avem programe eficiente de reintegrare a lor", a adaugat Ponta.

Liderul PSD a spus, totodata, ca si seful statului, Traian Basescu, ar trebui sa ajute in aceasta problema a integrarii romilor, si nu sa trimita scrisori.

"Iar daca domnul presedinte vrea sa intram in Schengen, ar trebui sa ne ajute cu chestia asta, nu sa ne trimita scrisori. Sa mearga cu mine la domnul Vanghelie, sa ne ocupam de Ferentari, ca domnul Vanghelie se ocupa de unguri acuma. Sa ne ocupam noi", a spus Ponta.

Presedintele PSD Sector 5, Marian Vanghelie, a propus, vineri, dupa ce a fost ales in aceasta calitate de catre Conferinta organizatiei, ca saptamana viitoare sa convoace in Bucuresti un miting de sustinere al elevei din Covasna.

"Va propun ca saptamana viitoare sa ma ocup eu impreuna de conducerea la nivelul Capitalei sa facem un miting de solidaritate cu eleva de la Covasna, cu elevii din Harghita si din Covasna, sa le aratam ca Bucurestiul e alaturi de ei si ca Bucurestiul ii iubeste", a spus Vanghelie, in discursul sustinut la Romexpo, in fata participantilor la Conferinta de alegeri a PSD Sector 5.

Potrivit presei, in 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cativa elevi romani din clasa a IX-a au mers la scoala cu accesorii in culorile tricolorului romanesc, iar una dintre eleve, care purta o bentita tricolora si a carei fotografie a fost postata pe o retea de socializare, sustinea ca ar fi primit amenintari.

Seful ISJ Covasna, Keresztely Irma, declara, miercuri, ca eleva de clasa a IX-a de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din orasul Covasna, care a mers la scoala cu o bentita in culorile tricolorului romanesc si-a repetat gestul in cursul zilei de miercuri. Ea aprecia gestul tinerei drept un "incident copilaresc" si "un teribilism".

De asemenea, Politia Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut in cazul elevei amenintate pe o retea de socializare dupa ce a purtat o bentita cu tricolorul romanesc la scoala, fiind luate masuri de prevenire a violentei in zona liceului.

Totodata, Ministerul Educatiei a anuntat ca va face verificari la Liceul "Korosi Csoma Sandor". In mai multe orase, precum Ploiesti, Craiova, Alba Iulia, Cluj-Napoca, au avut loc vineri mitinguri de solidaritate cu eleva din Covasna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO